Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Dobrobiti koje donosi muzika

Šta sve možete pojesti za 30 dolara u različitim zemljama?

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

9 autfita koji nikada neće izaći iz mode

Recept: Hrskava piletina iz rerne

8 istaknutih ikona muškog stila

Mitovi o alkoholu u koje ne treba da veruješ

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Pravilna nega za svaki tip kože

Ovo su beauty rutine poznatih muškaraca

Letnji komadi koje možeš da nosiš i tokom jeseni

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Najluđe fobije – strahovi od najneverovatnijih stvari

Izoštri svoj pogled na ženski svet, jer, ovo su predrasude

Zašto je potiskivanje emocija nezdravo?

Zašto je potiskivanje emocija nezdravo?

1/2

Život kakav živimo u ovom veku, nameće nam otuđenje na svim nivoima, a najopasnije je otuđenje od sebe samih. Upravo je to odvajanje od izvora sopstvene snage i spoznaje o sopstvenom kvalitetu najveći uzrok najvećeg broja savremenih bolesti. Permanentno podnosimo mentalna opterećenja i u zavisnosti od intenziteta onoga što nam se događa, gradimo nivo mentalne otpornosti, što je direktno povezano sa našim zdravstvenim stanjem.

Um je mesto je odakle potiče sve čime rezulitraju naše akcije, mesto na kome se nalazi program  koji upravlja našim životom i taj program je uključen u svakom životnom trenutku, sviđalo se to nama, ili ne. Kao veliki hard disk, koji ima neograničenu memoriju, um čuva sve informacije u skladištu koje služi kao orijentacija i navigacija za sve buduće akcije i dela. I to je naš najveći problem.

Um i ubeđenja

Na osnovu informacija koje pristižu u skladište našeg uma, on donosi  zaključke uz pomoć kojih dalje funkcioniše. Ti zaključci postaju naša životna orijentacija, ili drugim rečima naša životna istina, poznata kao ubeđenja. U velikom procentu, ta ubeđenja su iracionalna, potpuno subjektivna i detinjasta, jer su nastala u detinjstvu i ostala aktivna. Nezrela ubeđenja rezultiraju sebičnim, nezrelim i destruktivnim akcijama.

Negativna iskustva nastala u detinjstvu, ili proizašla iz iracionalnih, subjektivnih i nezrelih ubeđenja sa kojima smo preduzeli neke životne poteze, povezuju se sa negativnim emocijama u našoj podsvesti, a naš neurološki sistem ne može da se izbori na uobičajen način sa njima. On se bavi procesom razgradnje pristižućih informacija, ali informacija o izuzetno negativnom iskustvu, povezanom sa jakom negativnom emocijom, suviše je intezivna, da bi bila razgrađena i kanalisana i zato se potiskuje u podsvest, kako bi oslobodila svesni deo i omogućila mu da nastavi da funkcioniše.

priscilla du preez 201729 Zašto je potiskivanje emocija nezdravo?

Wannabe TV

Editors choice