Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Devojke

Zašto je prijateljstvo pre veze zapravo dobro

1/2

Uspostavljanje prijateljskog odnosa je moćan način da se povežete sa drugom osobom, a romansa i seks mogu uslediti, bez ograničenja i bez velikih očekivanja, u opuštenoj atmosferi međusobnog poverenja. Prijatelji dele zabavna i sadržajna iskustva, slušaju jedno drugo, pružaju podršku i pomoć i upoznaju se ne idealizujući drugu osobu, već je prihvatajući onakvom kakva je.

Ne bojte se zone prijateljstva – ali ne dozvolite da vas ona ograniči

Mnogi stvore zonu prijateljstva i ostanu zaglavljeni u njoj, bojeći se da prekorače granice, jer strahuju da veza možda neće uspeti, a da će pokvariti i izgubiti prijateljstvo. Ali, prijateljstvo je moćna pokretačka snaga, koju možete da iskoristite za razvijanje bliskosti i uspostavljanje romantičnih odnosa.

Uspon prijateljstva

Prema istraživanjima, najčešći razlog za korišćenje sajtova za upoznavanje, jeste potraga za nekim ko ima slična interesovanja i vrednosti. Dakle, ljudi u osnovi traže nekog ko im je sličan, sa kim imaju dosta toga zajedničkog, sa kim mogu napredovati i razvijati se. Prijateljski odnos ima veće šanse da se razvije u ljubavni, nego što zaljubljenost (u nekog koga nismo najpre upoznali) ima da preraste u ozbiljnu ljubav. Prevelika očekivanja koja imamo, kao i nerealna procena u zaljubljenosti, mogu da pokvare odnos i donesu trajno razočaranje.

Pronalaženje prijateljstva je lakše

Jednostavnije je i lakše povezati se sa drugim osobama putem prijateljskog pristupa – manji je pritisak i manja su očekivanja. Prijateljstvo nije tako obavezujuće kao upoznavanje u cilju ostvarivanja veze. Osim toga, prijateljstvo ima potencijal širenja mreže – vaši prijatelji su vaše najbolje preporuke, a što više prijateljskih kontakata imate (sa osobama koje ne vidite kao kompatibilne partnere), to je veća mogućnost da preko njih upoznate nekog kompatibilnog.

Wannabe TV

Editors choice