Ona je savremena devojka, svestrana, samosvesna, omiljena u društvu, veoma zauzeta i uspešna u svemu čime se bavi. Usredsređena je na sebe, u svim aspektima, ona teži da bude i duhovna i praktična i imućna i velikodušna, ona se zauzima za sebe i štiti slabije, pravična je koliko i empatična, stalno radi na sebi, povezana je sa svojim osećanjima, zna šta hoće, a pored svega toga i lepo izgleda i ima stila. Ona želi da bude sve i da ima sve, budna je i prisutna i budno posmatra sebe i sve oko sebe. I već je shvatila koliko je teško naći ljubav u svetu koji je obuzet površnim stvarima i koji ni izdaleka nema tolike standarde kao ona, a izgleda da ih nemaju ni muškarci koje sreće. Ne želi da se preda razočaranju, nastoji da bude optimistična i da to nekako uravnoteži sa realnošću. Ponekad je bolno svesna da njena snaga uopšte nije prednost i da pre odbija muškarce nego što ih privlači. Zapravo, da privlači one koji žele da se oslone na nju, kojima treba pomoć i koji nemaju mnogo (ili ništa) da ponude zauzvrat.

A ona čezne za ljubavlju i bliskošću, svom svojom snagom (a snažna je, jako!). I zato, čim oseti da joj nešto pružaš – pažnju, osmeh, interesovanje – ona reaguje. Jer odmah pomisli da si možda normalan mladić i da će sa tobom moći da se opusti i upusti. Prosto ne može da to ne pomisli, iako je već pomišljala, pa je pogrešila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SMILES NEVER LIE (@smilesneverlie)

I zato, sa prvim flertom, širokim osmehom, prvim iskricama i rečenicama koje ste razmenili, ona upravlja snagu svoje pažnje na tebe, na ideju o tebi.

I to nije zato što je plitka i puna romantičnih gluposti, nije zbog tvojih lepih očiju i dvodnevne bradice. Nego zato što je nešto osetila, a ona čezne za osećanjima. Videla je nešto u tebi, videla je mogućnost da oseti sve ono za šta je sposobna, da pruži sve što ima, da se posveti, da bude žena. Gledao si je kao ženu, tretirao si je kao ženu i ona hoće još toga, jer biti snažna žena u savremenom svetu vrlo često znači da mora da zanemari i prevaziđe to što je žena i da bude samo snažna.

Ona zna da je to verovatno zamka, ali ne može da odoli, ne može da se ne nada i da bude oprezna, samo zato što joj se i pre dešavalo, da se neko mio, prijatan, topao, pažljiv, pored nje pretvori u… žabu. Hladnu, indiferentnu, ljigavu. Jer ona ne sreće žabe koje se pretvaraju u prinčeve, već obrnuto. I pita se da li je to do nje i njene snage, da li njene proklete vrline, vrednosti i kompetencije oduzimaju muškarcima ono prinčevsko i bude u njima ono žablje. Pomišlja kako bi, kad bi bila upola manje nego što jeste, našla nekog ko bi pored nje ostao princ, kakav je bio u početku. A onda se ljuti na sebe što tako misli. Pa se ljuti na muškarce što su tako… nestalni. Što zna šta mogu da joj urade, koliko mogu da je povrede. I što se još nada i veruje i što, uz pomoć sopstvene snage, prevazilazi sumnju i ogorčenje.

Ona se nada da si ti ta osoba

Ona se nada da je dečak koji joj je pridržao vrata i poslao poruku za dobro jutro, zaista džentlmen i da se ne pravi da je fin, samo da bi je odveo u krevet. Ona se nada da će površne veze i prijatelji s povlasticama ostati u njenoj prošlosti i da će sa tobom iskusiti nešto što ranije nije – pravu ljubav.

Ne treba da se plašiš, jer ona voli jako i brzo. Trebalo bi da ceniš njenu spremnost da uskoči u vezu, iako postoji šansa da tresne o beton, iako bi opet mogla da završi sa slomljenim srcem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SMILES NEVER LIE (@smilesneverlie)

Nemoj se plašiti što se ona tako lako vezuje, ona ne želi da se zaljubi u nekog novog čim zatvori oči i preda se poljupcu, ona ne želi da zamišlja budućnost, kad jedva da postoji i sadašnjost. Ona ne želi da postane lepljiva. Ali ne može da pomogne sebi, iako pokušava da se otme.

Lako se vezuje jer je gladna pažnje. Obožava dodirivanje, ruke koje se provlače kroz kosu, prsti koji je miluju po leđima, dlanovi kojima je čvrsto stisneš, poljupci u kosu, usputni zagrljaji. Ona želi intimnost. Želi vezanost. Želi da oseća. Ona toliko želi da bude voljena da vidi nadu u svakom paru lepih očiju koje joj upute pogled. Vidi lepotu u svakom momku koji bi možda mogao da bude njen dečko.

Lako se vezuje jer zna da vredi. Ona zna da će na kraju pronaći nekog ko je neće razočarati, ko je neće pustiti, ko neće učiniti da se zbog ljubavi oseća kao budala.

Naslovna fotografija: instagram.com/smilesneverlie

Brankica Milošević

Comments