Sa direktnim muškarcem ona ne gubi vreme 

Direktan muškarac ne “zavlači” – ako više nije zainteresovan, on to saopštava, ne pokušavajući da drži ženu “u rezervi”. Ako želi samo seks, ona je u poziciji da odluči da li joj to odgovara, ili ne želi da se upliće – jasno joj je rečeno da nema razloga da gradi emotivne kule u vazduhu. Neposredan muškarac je ne dovodi u zabunu, on kaže šta mu smeta i šta mu se sviđa, šta može da prihvati, a šta ne. To ženi daje slobodu da i ona izrazi to isto i otvara teren za postizanje kompromisa, ili za zaključak da ne vredi gubiti vreme zbog kompromisa. Kad je igra poštena, veće su šanse da niko ne bude povređen, čak i kad igra ne ispunjava očekivanja i kad se završi nezadovoljavajuće. 

Pored neposrednog muškaraca, žene se osećaju prijatno

Neposredan i iskren muškarac ne uzrokuje stres i anksioznost. Žene imaju suviše iskustva sa osećanjima koja im se vraćaju kao bumerang, jer ne nailaze na fidbek, sa nejasnim porukama i teskobom, sa iscrpljenošću, psihičkom i fizičkom, koju uzrokuje emotivna magla. Kad su stvari jasne, one su jednostavne, a jednostavnost omogućava opuštanje. Sa direktnim muškarcem žena zna na čemu je i ne mora da brine, da “tripuje” i izmišlja uzroke, razloge i opravdanja. Ako nešto ne razume, može da pita, jer zna da će dobiti iskren odgovor. 

Direktan muškarac ima snagu karaktera

Ako je neposredan, muškarac je stvaran. Može mu se verovati. Govori ono što misli, radi ono što kaže da će uraditi, ne radi ono što mu ne odgovara. Na njega žena može da se osloni, lako mu je verovat, jer je iskren u svojim namerama i jasan po pitanju onoga što ga motiviše u vezi. Potreban je snažan karakter da bi se jasno izrazila osećanja, a žene žele emocionalno inteligentne partnere, koji umeju da kažu šta osećaju, šta ih plaši, šta ih pokreće. Muškarci koji to znaju o sebi, u stanju su da razumeju i ono što žena saopštava o sebi. Komunikacija je dvosmerna i otvorena, a to sve olakšava. 

Naslovna fotografija: instagram.com/lukasgold

 Brankica Milošević 

Comments