Po definiciji, samopouzdanje je osobina koja izaziva poverenje – na nekog možeš da se osloniš i da računaš na njega, ako je on samouveren i oslanja se sam na sebe, veruje svom rasuđivanju i preuzima odgovornost za svoje akcije i odluke. Neko veruje da se samopouzdanje uči i „stiče“ zasnivajući se na iskustvu, ispravnom i uspešnom delovanju, a neko veruje da to jednostavno imaš ili nemaš, da je kapacitet za samopouzdanje urođen.

A neko smatra da uopšte nije važno kako si došao do samopouzdanja i da li imaš dobre razloge za samouverenost. Dovoljno je da deluješ samouvereno. Da izgledaš kao tip dostojan poverenja. Da se ponašaš kao da možeš da rešiš svaki problem. Jer ženama nije važno odakle tebi samopouzdanje, važno je da njime zračiš.

Samopouzdanje je seksi, imalo ono valjanu osnovu ili ne. U tom smislu, zaista nije važno da li poseduješ avione i kamione, da li si se ostvario u životu, dokazao sebi i drugima da si sposoban i uspešan, ili živiš kod roditelja, nemaš posao i nikome ništa nisi dokazao. Nije fer, ali je tako. Seksi muškarci su oni koji deluju i ponašaju se samouvereno, a to što sebi govoriš da te ni jedna neće jer nemaš šta da im ponudiš, nemaš para i nisi uspešan, običan je izgovor i loša uteha za ego. Ako ne veruješ, pogledaj malo bolje oko sebe. Videćeš neke veoma uspešne i dokazane muškarce koji su i dalje smetenjaci, nemaju nikakvo samopouzdanje i boje se žena. I videćeš neke „klošare“ koji mogu da biraju među devojkama i ženama koje im se same nude – jer su opušteni, zrače smirenošću, samouverenošću i muževnošću.

samopouzdanje 2 Zašto žene cene samopouzdanje (i kako da ga iskažeš)?
Comments