Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zašto žensko (izazovno) oblačenje nije opravdanje za seksualno uznemiravanje

1/2

Možda nisi od onih koji se osećaju isprovocirano kad ugledaju provokaciju, ili barem ne na loš način. Ali, sigurno si u svom najbližem okruženju čuo muške komentare, tipa “sama je to tražila”, “što se tako obukla, ako nije htela da izaziva” i slično. Možda si i sam to nekad pomislio, čak i ako nisi izgovorio (ili reagovao).

Pa, ovde smo na osetljivom terenu. Žene vole da izgledaju lepo i seksi, ne zato da bi čule besramna dobacivanja ili doživele neku drugu vrstu seksualnog uznemiravanja, nego zato što vole da izgledaju lepo i seksi. Vi ne volite? I ovo je klizav teren – mnogi muškarci vole da gledaju lepe i seksi žene (pa i da dobacuju i komentarišu), ali pokušavaju da zabrane svojim ženama i ćerkama da tako izgledaju, jer “oni znaju šta je muškarcima u glavi”. I ovo je jedan od odgovora – to što je muškarcima u glavi, to je do njih, a ne do “provokacije” koju žene stvaraju svojim izgledom. Možda biste voleli da vaše žene hodaju pokrivene bezobličnim tkaninama i umotane od glave do pete, a da sve druge idu gole, ali, sve žene su nečije – ćerke, sestre, majke,devojke, žene – zato te druge, koje bi se šetkale “na izvol’te” da biste vi kanalisali ono što vam je u glavi, ne postoje.

Pokušajte da postavite stvari ovako – zamislite da nosite skup sat. Volite ga, divite mu se, osećate se dobro zbog njega. Ponosni ste što ste mogli da ga kupite, baš taj model i eto ga na vašoj ruci. Zbog njega se osećate samouvereno, hrabro, motivisano. Ujutru skačete iz kreveta i spremate se za rutinske radne zadatke sa više volje i rešenosti, jer ćete nositi svoj sat i ništa ne može da vam pokvari raspoloženje, čak ni ponedeljak. Možda ćete malo zavrnuti rukave, da se sat bolje vidi, jer vas čini srećnim kad vidite da se neko divi, ili da tačno procenjuje njegovu vrednost. Tako hranite i osnažujete svoj ego, koji vam je potreban, da biste pregurali sve dnevne rutine, jurnjavu i preopterećenost. Svesni ste da ima onih koji gledaju čežnjivo i zavidljivo, jer i sami žele takav sat. Ali to vas ne sprečava da ga nosite ponosno – ili biste ga radije ostavili kod kuće i nosili samo u sigurnosti svoja četiri zida, gde nikog nećete dovesti u iskušenje svojom blistavom igračkom? Naravno da ne biste, to je samo sat, i drugi ljudi nose satove, sve je u redu.

Wannabe TV

Editors choice