Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Žene – ne treba da ih razumeš, nego da ih voliš

Žene – ne treba da ih razumeš, nego da ih voliš

1/2

Žene su komplikovane i ne pitaj se zašto. Nikada nećeš moći do kraja da razumeš, jer prosto, ne možeš da zamisliš kako je biti žena. Hormoni upravljaju životom žene u ciklusima koji se stalno smenjuju, one su preosetljive i kad nisu u PMS-u, a kad jesu, onda su lude, one tumače svet srcem, a ne logikom, one shvataju i prihvataju protivrečne i apsurdne životne činjenice i barataju njima kao da su sasvim razumne, one osećaju i razmišljaju u više dimenzija odjednom i često izmiču muškoj sposobnosti da prati, predvidi i shvati njihovo ponašanje.

Evo nekih primera ženske komplikovanosti, kojima možeš da se čudiš i rugaš, ali na kraju, potrebno je da je prihvatiš i ne pokušavaš sebi da objasniš. Nema muških načina za to.

Žene su štedljive. Svaka žena je istovremeno i domaćica – svaka zna koliko šta košta na pijaci, kada su u kom supermarketu akcije i svaka ima strateški spisak kupovine dnevnih potrepština u glavi, odgovarajuće zalihe u zamrzivaču i barata čekovima, kreditima, karticama, ratama. Žene znaju gde odlaze pare, šta je skupo, a šta se isplati.

Iako su štedljive, troše ogromne sume novca na garderobu. Svaka žena stalno odoleva izazovima i preslišava se – jesu te cipele divne i na sniženju su, ali da li su joj stvarno potrebne, da, to je tašna njenog života, ali možda će joj spustiti cenu sledećeg meseca, a i ne može sad da kupuje tašnu, kad detetu treba ranac za školu… I onda dođe trenutak koji niko ne prepoznaje i ne oseća, osim njenog ženskog srca namučenog suzdržavanjem, kad kupi sebi i cipele i čizme i tašnu i haljinu odjednom i zaduži se za narednih godinu dana, osećajući se kao totalna buntovnica i avanturistkinja, spremna na lude rizike. Ako ti misliš da se to baš često dešava, nemaš pojma. Jer verovatno nikada nisi iskusio terapeutski šoping, nalet adrenalina i osećanje ushićenja i čiste sreće pri kupovanju divnih stvari u koje si zaljubljen. Da, žene se zaljubljuju u stvari, ljude, decu, životinje, vremenske prilike, mesta i gradove, jer svet doživljavaju srcem.

Wannabe TV

Editors choice