Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Znaci da treba da se malo više potrudite u vezi

1/2

Kosa vam se diže na glavi, ježi vam se potiljak, kolutate očima i zauzimate stav „udri ili beži“ čim neko (ona, na primer) samo pomene nešto o tome kako morate više da se potrudite, kako se odnos gradi, kako treba da budete prisutniji i pokažete da vam je stalo. Instinkt vam kaže da bežite, ego vam kaže da tresnete neprijatelja, a poštenje vam šapuće „jbg, u pravu je“. Nešto u vama se odmah naduri, jer čuje da niste dovoljno dobri, a nešto drugo u vama se postidi, jer znate da možete bolje, a pokušavate da prođete sa tim zabušavanjem.

Pa nije baš kao da samo ležite, gledate utakmice i naručujete pice, dok se sve ostalo odvija pored vas, imate vi svoje poslovne ambicije, hobije, prijatelje, porodicu, hiljadu obaveza. Super. A gde je tu vaša ljubavna veza?

Ako imate poslovni majndset – pokušavate da dostignete cilj, da ostvarite san, da budete proaktivni, pozitivni i puni entuzijazma i to radi – znajte da je ista stvar i sa vezom. Možete privući ishode koje želite, ali, eto, morate da se potrudite. To znači da treba pre svega da prepoznate znake negativnog majndseta, da biste mogli da se reprogramirate i učinite ono što je potrebno – da se više date, da biste više dobili. Ovo su znaci da u vašoj vezi posvećenost nedostaje sa vaše strane.

Odlažete sastanak (veza vam nije na prvom mestu)

Suviše ste umorni, a dolazi vikend i hteli biste da nadoknadite milion stvari. Fudbal i pivo sa ortacima, raskrčivanje garaže, pranje automobila, kupanje kućnog ljubimca, spavanje, mnogo spavanja, ako je ikako moguće. Gde se tu uklapa vaša partnerka? Hoćete li je pozvati da učestvuje u tim aktivnostima koje je ne zanimaju i ne slažu se sa njenim željama i potrebama? Hoćete li pokušati da pravite neuspešne kompromise, ili ćete prosto uzeti vikend za sebe? Ili ćete ostaviti sve što ste smislili da treba da radite i pitati svoju dragu kako ona želi da provedete taj vikend, i ispuniti joj želju?

Zavidite prijatelju koji ima stabilnu vezu

Stalno mu prebacujete da je papučić i da više nije svoj i uvređeni ste što nema dovoljno vremena za vas, ali u suštini biste se rado menjali sa njim, jer on ima nešto što vama ne uspeva da postignete – zadovoljnu partnerku, koja mu je važna i vezu u kojoj očito pronalazi nešto što vi još niste našli.

Niko vas i ne pita o vašem ljubavnom životu

Kolege, prijatelji, članovi porodice – kada su vas poslednji put pitali kako vam ide sa tom (novom) partnerkom? Kao da su svi stali kod neke granice koju ste postavili, mada više osećate kao da su „digli ruke“ od vas i da više i ne očekuju da imate ozbiljnu vezu. U vašem bliskom krugu, ljubavne teme se ne pominju – kao što se u kući obešenog ne pominje konopac. Zabrinite se, imate zbog čega.

Wannabe TV

Editors choice