Nijedan dom poslovnog mladog muškarca nije kompletan bez dobro snabdevenog bara… Šta to tačno treba da znači?

Anketirali smo barove, konsultovali koktel-majstore i napravili spisak za savršenu dnevnu sobu pića zajedno sa stručnim savetima uz trikove koje treba da koristite. Zato, napravite sebi omiljeni koktel i nazdravite!

Sakupite kolekciju pića

Kako ćete sakupiti sva pića za bar zavisi od dve stvari: od vašeg novčanika i temperamenta. Imate mnogo novca i ne želite da se suzdržavate? Pokupujte sve boce, okupite društvo i žurka u subotu uveče može da počne.

Ako nemate dovoljno novca i morate da vodite računa kako da potrošite svaki dinar, ni to nije toliko loše.

Pića Kreirajte kućni bar

Takvu kolekciju nazvaćemo Jezgro, zato što će tih sedam likera biti osnova vašeg bara. Viski, džin, votka i rum daće vam solidnu selekciju pića. Pored toga biće vam potrebni slatkiši i suvi vermut, za Menhetn i Martini, flaša Pelinkovca i citrus. Sve to zajedno? 110 evra.

Odatle, počinjete da rastete – ali budite selektivni. Gosling rum (i boca piva od đumbira) pomoći će vam da ugasite žeđ. Dobar burbon poput Hilroksa zadovoljiće ukus svih ljudi.

Tekila je neophodna ako ste ljubitelj margarite. Većina ljudi danas insistira i na Kampariju. Ako želite i apsint, to je apsolutno do vas!

Mladen Mitrić

Comments