Prvo pravilo ponašanja muškarca i džentlmena je nepokazivanje ljubomore.

Jer, muškarac i džentlmen nema razloga za ljubomoru. Na koga da bude ljubomoran? Na bivše? Oni su potrošeni. Na eventualne buduće?

Ha! Pa kad joj ja podignem standarde, teško će tu neko zasejati travu koja niče.

Muškarac i džentlmen je pristojan, čak i u svojoj nadmoćnoj aroganciji. On pruža ženi ono što ona najviše voli – da se oseća jedinstvenom.

Takođe, on je jedinstven. Bolji je od svih sa kojima je imala posla.

tumblr lx1j89Ahto1qdbi0ko1 1280 Bobanov bonton: Pravila Mon Blana i džentlmena

Samo, žene znaju da klonu kad imaju posla sa najboljima. Onako ženski zanemoćaju. Pa onda navru sve slabosti, koje nemoć budi. Jer ako nije srela boljeg, verovatno je i da neće. A ako je verovatno da neće, onda je verovatno i da je on taj. Onaj pravi. I da ona nekako treba da ga veže, obaveže i zadrži. A da li je ona dovoljno dobra za to? Ovakav tip sigurno nema nikakav problem u pronalaženju vrhunskih ženskih primeraka, ma sigurno mu padaju pred noge na svakom koraku. Uostalom, toliko je mnogo fantastičnih žena, a tako malo muškaraca. Malo? Ma ima samo jedan. On.

I tu se muškarac i džentlmen sreće sa izazovom balansiranja na oštrici žileta. Kad si vrh, ona želi da pobode zastavicu.

A osvajačica Mon Blana je uporna, usredsređena i spremna na sve.

Biće ljubomorna i tražiće sve više dokaza da ste samo njeni. To što vi niste ljubomorni, biće joj sumnjivo. Nije vam stalo, optužiće vas, plakati i praviti scene. Ostaće trudna, ako vi ne vodite računa o kontracepciji, pa će vas ucenjivati vašom ispravnošću – najstariji i najdelotvorniji način privezivanja muškarca i džentlmena.

Džaba vi baratate vrhunskim konceptima, kad to izaziva najprimitivnije u njoj.

Dakle, morate biti vrlo mudri. Ne ako želite da je zadržite, nego ako nećete da vam pravi scene. Treba da se ponašate tako da ona misli da vi ne pokazujete ljubomoru, jer ste takav džentlmen, a ne da je ne osećate, jer vam nije stalo do nje. Treba da koristite kondom i da pazite, jer neke rešene penjačice umeju da koriste iglu kad ne gledate. A kad vas ona proziva zbog tolikog opreza (ogorčena jer je džaba bušila kroz pakovanje, da se ništa ne primeti), recite joj nešto kao dušo, ja samo hoću da što duže uživamo bezbrižno, samo nas dvoje, hoću da te imam samo za sebe, ima vremena za decu, razoružaćete je.

Kad rešite da je ostavite, povucite se elegantno, bez teških reči, bez odugovlačenja i bez mnogo objašnjavanja. Iskoristite džentlmenski autoritet i zahtevajte da ona poštuje vašu potrebu da se povučete, da budete sami i razmišljate o ozbiljnosti životnih koraka koji vam predstoje, o svojoj spremnosti da se ozbiljno vežete, o potrebi da neometano oslušnete svoje srce. Tako ostajete vrh, samo njoj polako biva jasno da treba da spakuje klinove, konopce i šatore i potraži neko osvojivije mesto za kampovanje uz zastavicu.

Izvor fotografija: onaportal.com

Boban Bоban

Comments