Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Devojke

Vodič za muškarce: Zašto mislimo da ste nezreli

Prvi razlog su majke, koje su vas razmazile dok ste rasli i koje su vam smetale da naučite gde vam stoje gaće i čarape i da sebi skuvate supu i ispržite jaje. Majci nikad nije bilo teško da vas usluži i vama je prirodno da od žene očekujete pažnju i brigu.

Ali žena čiji ste partner nije vaša majka. Ona će možda biti majka vašeg deteta, što će vas učiniti ocem, pa ćete onda da vidite koliko je razorna moć majke. Istorijski odnos između svekrve i snaje zasniva se na tome da vašoj majci ni jedna žena nije po volji, jer ni jedna ne može da vas voli i da se brine o vama, kao ona. Sasvim tačno. Samo što uopšte nije potrebno da vas žena voli kao majka. Nego kao žena. Žene to znaju. Ali vi izgleda ne znate. Recite mami da ne treba da strahuje od konkurencije. Nema je. Jedna je majka. Naročito u životu muškarca. Žene nekako umeju da budu majke jedna drugoj i da se menjaju u tim ulogama, u zavisnosti kome je potrebna koja vrsta podrške.

par u krevetu Vodič za muškarce: Zašto mislimo da ste nezreli

Zatim, ne možete bez igračaka. Mobilni telefoni i sva ostala tehnička dostignuća, koja moraju stalno da se apdejtuju. Šta će ti telefon, pobogu, pa prošle godine si kupio telefon? – čudiće se ona. E, ali ove godine je izašao nov, bolji, napredniji. Nove igračke su skupe i ona neće imati razumevanja za vaše potrebe. Možda je to slično kao sa nama i čizmama, tašnama i krpicama, ali potreba za montiranjem uključuje da ne nosimo ni istu obuću duže od dva dana za redom i da imamo razne tašne koje idu uz razne čizme i istina, volimo da se pogledamo u svakom izlogu pored kojeg prolazimo. Ali mi ne provodimo sa svojim čizmama i tašnama više vremena nego sa svojim muškarcima. A vi bogami, znate da se obeznanite uz svoj novi telefon, laptop, plazma TV, ili uz neku napravu oko koje majstorišete, a koja nama ne znači ništa. Imate hobi i treba vam garaža? Ok, to je lepo i pohvalno, čovek treba da razvija svoje talente i interesovanja, ali vaši hobiji uključuju previše bežanja od nas. I to nam se ne sviđa. Jer se osećamo kao majke kad vas podsećamo da treba da dođete na ručak i nerviramo se što vas čekamo, a hrana se hladi, a vi ne možete da prekinete, jer ste se zaigrali. Nezgodno. Vešti muškarci uspevaju da se profesionalno bave svojim hobijima i onda ne možemo ništa da im kažemo, jer kad ih nema po ceo dan, zato što su na fudbalu, ili u kanalu pod nekim autom, ili popravljaju kompjutere, oni zapravo zarađuju, baveći se onim što vole i što ih zaokuplja. Dakle, snađite se da se igrate tako da budete od koristi, a ne tako da nas nervirate.

Ljubomorni ste na svoju decu. Ne možete od njih da dođete na red kod nas. Ne promeni vam se sve u životu kad postanete očevi, a mi odjednom postanemo majke. I počnemo da se rogušimo na vaše potrebe za našom majčinskom pažnjom, jer je ona sada u potpunosti utrošena.

Nismo mirne kad negde odemo i ostavimo vas na nekoliko dana, jer znamo da ćemo verovatno zateći rusvaj kad se vratimo. Ili nešto zapanjujuće.

Jedan muškarac je svakog jutra uzimao slatko drugom kašičicom i kad mu se žena vratila, bilo ih je šest u sudoperi. Tragova hrane i prljavih tanjira nije bilo, jer je jeo kod majke.

Ali šta žena da pomisli kad zatekne šest kašičica u sudoperi?

A možda nedoraslost nema veze sa totalnim nerazmišljanjem o tome šta nas i zašto nervira.

Aleksina Đorđević

Wannabe TV

Editors choice