Savremeno doba i 21. vek doneli su i izmene u shvatanju muške nege i higijene uopšte. Svaki muškarac želi da izgleda što bolje, ali da ipak ne izgubi suviše vremena ispred ogledala. U brzom svetu u kojem živimo sve se vrti i oko efikasnih i brzih trikova, a neke od njih, koji će vam dosta pomoći i učiniti jutarnju rutinu lakšom donosimo vam upravo u ovom tekstu.

Neke od ovih saveta probali su mnogi muškarci, a sada je red i na tebe:

Brijanje ide nakon tuširanja

Vreme posle ustajanja iskoristite za pranje i čišćenje zuba, neke svoje druge navike, a brijanje ostavite nakon relaksirajuće kupke. Koža lica će nakon tuširanja omekšati, što će olakšati sam proces brijanja, a koža će trpeti manje oštećenja, jer su pore otvorenije zbog tople vode. Nakon svega, umijte se hladnom vodom kako bi se pore zatvorile, a koža zaštitila moguće iritacije ili infekcije.

Kremu za brijanje zamenite regeneratorom za kosu

Poželjno je da nekad svoju uobičajenu rutinu izmenite, pa tako umesto kreme ili gela za brijanje iskoristite regenerator za kosu. Njegova tekstura omekšaće kožu dodatno, a još bitnije, hidriraće tretirani deo lica.

Koristite tufere za istiskanje bubuljica

Ako vam se pojavio najneželjniji gost na licu, zvani bubuljica, ne otklanjaj je istiskanjem direktno prstima. Ruke nikada nisu dovoljno čiste, što može dovesto do manje infekcije i još neželjnijeg dejstva, a i kožu u okolini bubuljice možete iritirati noktima. Uvek, prste prekrijte tuferima ili papirnom maramicom, i na taj način, između dva prsta, otklonite nastali problem.

groominghacks2 Kako da učinite svoju LIČNU HIGIJENU efikasnijom

Recite “ne” štapićima za uši

Štapiće za uši bi trebalo izbaciti iz svakodnevne upotrebe. Čestim korišćenjem možete dovesti do brojnih komplikacija, pa zato koristite zdrave i proverene stvari koje će održati vašu ušnu školjku čistom i zdravom. Maslinovo ulje će vam pomoći u ovome. Zagrejte ga na sobnoj temperaturi, a potom, pomoću kapalice za oči dok naginjete glavu u stranu, nakapajte nekoliko kapi u uho. Možda će vam delovati malo čudno i neugodno, ali savršeno radi.

Comments