Umivanje je veoma bitno, a prilikom njega mnogi greše. Lice se umiva svakodnevno, dva puta na dan, Ujutru i uveče, osim kada je potreba takva da se mora umiti više puta. Umivanje, sapunom ili gelom koji je predviđen za vaš tip kože, učiniće da se rešite suvišne masnoće koja se tokom noći ili dana skuplja, te da je otklonite kako ne bi stvarala mitisere i bubljice. No, ukoliko se umivate više puta, kožu ćete oštetiti, što će rezultirati crvenilom, suvom kožom, te neprijatnim svrabom i peckanjem.

Nega kože lica u jesenjem periodu Nega kože lica u jesenjem periodu

Uz umivanje, veoma je bitno da lice dodatno čistite. Iako voda i sapun u velikoj meri otklone nečistoće, u porama uvek ostane nešto prljavštine koju treba ukloniti. Uzmite neki tonik ili micelarnu vodu koju ćete naneti na parče vate ili tufer, te celo lice njim pređite i bićete tek onda sigurni da je vaše lice čisto.

Tokom leta je potrebno nešto više puta nedeljno raditi piling kože različitim drogerijskim sredstvima koja su svuda dostupna. Tokom jeseni to ne morate raditi više od jednom nedeljno, a ukloliko vam je koža suva, onda je dovoljno da je tretirate dva puta mesečno. Ovakvi pilinzi omogućuju da uklonite mrtvi sloj kože i ćelija koje su odumrle, te ćete na taj način imati kožu lica koja je uvek mekana i baršunasta. Uz to koristite proizvode koji imaju supstance koje hrane vašu kožu, te ćete tako osim čišćenja, koži pružiti ono što joj je potrebno.

Comments