U narodu je odavno odomaćeno pravilo da dečak kada počne da brije brkove i bradu, na pravom je putu da postane muškarac. Brijanje je obaveza i muka većini muškaraca, posebno onima kojima je koža nakon brijanja iziritirana. Ukoliko vam se javlja crvenilo, koža vas svrbi ili je suva, onda je odmorite nekoliko sledećih dana. Saveti dermatologa pomoći će vam da izbegnete iritaciju kože i uživate u brijanju.

Umivanje što toplijom vodom

Topla voda će brzo smekšati kožu i brkove i bradu, tako će se smanjiti tenzija koja nastaje u trenutku kada žilet bude sekao bradu. Nanesite penu za brijanje i obrijte se uobičajenom rutinom. Posle toga umasirajte kremu za brijanje na lice i vrat pomoću kružnih pokreta i dozvolite joj da odstoji od 1 do 2 minuta. Podsećanja radi “suvo brijanje  vuče žilet preko kože lice te tako povećavate verovatnoću da se jave urasle dlake, neravnine na koži i iritacija.

Redovno menjajte žilet

Ukoliko tokom brijanja osetite bilo kakve trzaje, kočenja i grebanja bacite taj žilet i zamenite ga novim. Veliki broj muškaraca koristi stare oštrice koje su uzročnik sitnih rascepa kože koji su jako neprijatni. Za sasvim obične brijače u najboljem slučaju važi da ih možete koristiti 5 do 7 puta pre nego što odbacite staru oštricu.

brijač Spreči iritaciju kože posle brijanja
Comments