WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Za i protiv: Vodič kroz kompletnu depilaciju muškog tela

Za i protiv: Vodič kroz kompletnu depilaciju muškog tela

1/3

Brojni trendovi doveli su do nekih stilskih, ali i promena koje se tiču nege muškaraca. Čini se da su muškarci više nego ikad počeli da brinu o sebi, da brinu o svojoj koži, kosi i da gledaju da što više i skoro uvek izgledaju najbolje što mogu. U svemu tome, našla se i opcija uklanjanja neželjenih dlačica sa raznih delova tela, ali je i to dalje odluka jednih, dok drugi osuđuju i ističu kako to nije OK. Bilo kako bilo, ukoliko si među onima koji depiliraju veći deo svog tela, nebitno da li je to brijanjem, depiliranjem ili nekom vrstom epilacije laserske, trebalo bi da znaš nešto o svakom od ovih načina, šta je za, a šta protiv, kao i neke savete koji će ti mnogo pomoći.

Depilacija

Depilacija se obično obavlja voskom. Razne su vrste, od toplih, preko hladnih, traka sa voskom i tako dalje. Odlična strana ovakvog otklanjanja dlačica sa tela jeste dug efekat, čak i do šest nedelja one ne izrastaju, jer budu iščupane iz korena, te i kada rastu, onda su slabije i manje primetljive što je još jedna od boljih strana. Lošije strane ovakvog načina jeste što retko koji deo tela možeš sam da tretiraš, kao i to da dosta boli.

Saveti

Dan pre same depilacije, dobro je kožu tretirati nekim pilingom, kako bi se sasvim iščistile sve pore i uklonile mrtve ćelije sa nje. Koža koja se tretira bilo kojom vrstom voska mora da bude potpuno čista, bez ikakvog preparata na sebi, samo je bitno da bude čista i sasvim suva. Kako bi bol bila manja, možeš da nekim trimerom skratiš dlačice na otprilike pola centimetra, jer će više boleti ukoliko su duže od toga. Vosak se uvek povlači u smeru suprotnom od rasta dlake i to u jednom potezu. Ukoliko ti se koža zacrveni, uzmi čist peškir, natopi hladnom vodom i stavi kao oblogu. Nekih 24 časa nakon tretmana trebalo bi da izbegavaš odlazak u teretanu, nanošenje preparata koji sadrže alkohol i uopšte nečega šta ne umiruje kožu, vrele kupke, pa čak i seks, jer sve to izaziva veliku reakciju i iritaciju.

depilacija 2 Za i protiv: Vodič kroz kompletnu depilaciju muškog tela

Wannabe TV

Editors choice