Svaki muškarac voli da “hvata krivine” kako bi brže završio bilo koji posao, pa tako i kada kuva i provodi vreme u kuhinji, a ovi trikovi su kao stvoreni za to. Kuvari inače ne odaju tako lako svoje kulinarske tajne, ali neke od ovih su podelili, te će ti pomoći da lakše napraviš neko jelo ili specijalitet, a neki da to uradiš mnogo, mnogo brže. Možda imaš i vremena sa njima da dremneš ili odgledaš neku utakmicu.

Kada treba da oljuštiš kuvano jaje verovatno te hvata “ludilo”. Uvek to ide sporo, pa onda i jaje načneš, pa ne izgleda lepo. Ovaj trik je zato odličan i veoma brz, stavi kuvano jaje u času sa malo vode, poklopi šakom protresi jako par sekundi i to je sve.

hrana 1 Kulinarske tajne koje će od tebe napraviti pravog šefa kuhinje

Ako ti dolazi društvo, devojka, neko kome želiš da spremiš zdravu i ukusnu poslasticu, sve što je potrebno jeste da nekoliko banana ispasiraš, dodaš možda malo čokolade ili nečega šta voliš, staviš na nekoliko sati u zamrzivač i imaćeš prelep i veoma ukusan sladoled.

hrana 1 Kulinarske tajne koje će od tebe napraviti pravog šefa kuhinje

Osim ljuštenja jaja, mnogo nervira i nar, jer nikada ne možeš sigurno ni ti lepo da izvadiš sve bobice. Zato, prepolovi nar na pola, uzmi drvenu kašiku, varjaču, nekoliko puta udari po kori vara i sve bobice će odmah ispasti u činiju.

hrana 2 Kulinarske tajne koje će od tebe napraviti pravog šefa kuhinje
Comments