Kompanija Mišelin vam sa zadovoljstvom predstavlja MIŠELIN vodič za Beograd za 2023. U ovom drugom izdanju, Vodič uključuje još tri nova restorana, čime se ukupan broj objekata koje naši inspektori preporučuju u glavnom gradu Srbije povećava na 17.

„Uprkos poteškoćama koje je covid-19 prouzrokovao za ugostiteljsku delatnost i međunarodni turizam, Beograd je demonstrirao svoju prilagodljivost i nastavlja da grabi napred. Naše timove inspektora oduševila su visokokvalitetna jela koja se služe u preporučenim restoranima, sa kulinarskom ponudom koju odlikuju savremenost i raznovrsnost, ali i fokus na lokalnu kulinarsku tradiciju. Uočeni trendovi odražavaju međunarodne uticaje i unose inovativne ukuse u beogradski gastronomski repertoar, što samo ilustruje rešenost vlasnika restorana i njihovog osoblja da svoj grad pretvore u gurmansku destinaciju koja čeka da je otkrijete“, izjavio je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor MIŠELIN vodiča.

MISELIN vodic za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023 2 MIŠELIN vodič za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023.

Tri restorana ušla su u izbor MIŠELIN vodiča

METROPOLITAN GRILL, smešten u blizini Muzeja savremene umetnosti, unutar hotela poznatog međunarodnog lanca, u središte pažnje stavlja mediteransku kuhinju. U kosmopolitskom okruženju u kojem se stapaju srpski, balkanski i orijentalni uticaji, à la carte jela će zadiviti i one sa najprefinjenijim nepcima.

U eklektičnom muzičkom ambijentu i sa savršenim pogledom na grad, SKY LOUNGE nudi savremenu kuhinju sa internacionalnim ukusima, spajajući azijske i mediteranske uticaje. Izbor ribe je nenadmašan!

U VINGT-DEUX, koji se nalazi na desetom spratu hotela Metropol, u univerzitetskom kvartu, kuhinja je poznata po svom visokom kvalitetu, a koktel bar po svojoj sofisticiranosti. Prijatno iskustvo upotpunjuje panorama grada od 360 stepeni, koja gurmanima omogućava da uživaju i u zadivljujućem pogledu pri zalasku sunca.

Pored ove tri nove adrese, svi objekti navedeni u izdanju MIŠELIN vodiča za Beograd za 2022. pojavljuju se i u izboru za 2023. godinu. Među njima ponovo ističemo Iva New Balkan Cuisine zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta i iz tog razloga zadržavaju svoju Bib Gourmand titulu.

MISELIN vodic za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023 1 MIŠELIN vodič za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023.

Izbor restorana za 2023. koje preporučuje MIŠELIN vodič za Beograd dostupan je besplatno na veb-sajtu i u aplikaciji MIŠELIN vodiča. Uz ove preporuke Vodič sadrži i izbor hotela, koji vas upoznaje sa najekskluzivnijim i nezaobilaznim mestima za smeštaj u Beogradu i širom sveta.

Svaki hotel u Vodiču izabran je zbog svog stila, usluge i izuzetnog karaktera (sa ponudama za svaki nivo budžeta) i može se rezervisati direktno na veb-sajtu i u aplikaciji MIŠELIN vodiča. Otkrijte savršene adrese za mlade i skromnije putnike, kao što je Mama Shelter Belgrade, planinarske domove, uključujući Viceroy Kopaonik na planini Kopaonik, i kreatorske butik hotele, kao što su Townhouse 27 i Hotel Indigo.

MIŠELIN vodič je referentan u gastronomskom svetu. Sada nudimo i sasvim nove i pouzdane preporuke za hotele. Posetite veb-sajt MIŠELIN vodiča ili preuzmite našu potpuno besplatnu aplikaciju za iOS i Android da biste otkrili sve restorane iz izbora ili rezervisali smešaj u nekom od nezaboravnih hotela.

Izbor MIŠELIN vodiča za Beograd za 2023.

Iva New Balkan Cuisine Bib Gourmand
 
Бела река Preporučujemo
Comunale Caffè e Cucina Preporučujemo
Ебису Preporučujemo
Енсо Preporučujemo
Гушти мора Preporučujemo
Хома Preporučujemo
ЈаМ Preporučujemo
Langouste Preporučujemo
Легат 1903 Preporučujemo
Magellan Preporučujemo
Metropolitan Grill Preporučujemo (novo)
Мезоресторан Двориште Preporučujemo
Салон 1905 Preporučujemo
SkyLounge Preporučujemo (novo)
The Square Preporučujemo
Twenty Two Preporučujemo (novo)

Fotografije: unsplash.com

Comments