Kompanija Mišelin vam sa zadovoljstvom predstavlja MIŠELIN vodič za Beograd za 2023. U ovom drugom izdanju, Vodič uključuje još tri nova restorana, čime se ukupan broj objekata koje naši inspektori preporučuju u glavnom gradu Srbije povećava na 17.

„Uprkos poteškoćama koje je covid-19 prouzrokovao za ugostiteljsku delatnost i međunarodni turizam, Beograd je demonstrirao svoju prilagodljivost i nastavlja da grabi napred. Naše timove inspektora oduševila su visokokvalitetna jela koja se služe u preporučenim restoranima, sa kulinarskom ponudom koju odlikuju savremenost i raznovrsnost, ali i fokus na lokalnu kulinarsku tradiciju. Uočeni trendovi odražavaju međunarodne uticaje i unose inovativne ukuse u beogradski gastronomski repertoar, što samo ilustruje rešenost vlasnika restorana i njihovog osoblja da svoj grad pretvore u gurmansku destinaciju koja čeka da je otkrijete“, izjavio je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor MIŠELIN vodiča.

MISELIN vodic za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023 2 MIŠELIN vodič za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023.

Tri restorana ušla su u izbor MIŠELIN vodiča

METROPOLITAN GRILL, smešten u blizini Muzeja savremene umetnosti, unutar hotela poznatog međunarodnog lanca, u središte pažnje stavlja mediteransku kuhinju. U kosmopolitskom okruženju u kojem se stapaju srpski, balkanski i orijentalni uticaji, à la carte jela će zadiviti i one sa najprefinjenijim nepcima.

U eklektičnom muzičkom ambijentu i sa savršenim pogledom na grad, SKY LOUNGE nudi savremenu kuhinju sa internacionalnim ukusima, spajajući azijske i mediteranske uticaje. Izbor ribe je nenadmašan!

U VINGT-DEUX, koji se nalazi na desetom spratu hotela Metropol, u univerzitetskom kvartu, kuhinja je poznata po svom visokom kvalitetu, a koktel bar po svojoj sofisticiranosti. Prijatno iskustvo upotpunjuje panorama grada od 360 stepeni, koja gurmanima omogućava da uživaju i u zadivljujućem pogledu pri zalasku sunca.

Pored ove tri nove adrese, svi objekti navedeni u izdanju MIŠELIN vodiča za Beograd za 2022. pojavljuju se i u izboru za 2023. godinu. Među njima ponovo ističemo Iva New Balkan Cuisine zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta i iz tog razloga zadržavaju svoju Bib Gourmand titulu.

MISELIN vodic za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023 1 MIŠELIN vodič za Beograd vam predstavlja 17 restorana u novom izboru za 2023.

Izbor restorana za 2023. koje preporučuje MIŠELIN vodič za Beograd dostupan je besplatno na veb-sajtu i u aplikaciji MIŠELIN vodiča. Uz ove preporuke Vodič sadrži i izbor hotela, koji vas upoznaje sa najekskluzivnijim i nezaobilaznim mestima za smeštaj u Beogradu i širom sveta.

Svaki hotel u Vodiču izabran je zbog svog stila, usluge i izuzetnog karaktera (sa ponudama za svaki nivo budžeta) i može se rezervisati direktno na veb-sajtu i u aplikaciji MIŠELIN vodiča. Otkrijte savršene adrese za mlade i skromnije putnike, kao što je Mama Shelter Belgrade, planinarske domove, uključujući Viceroy Kopaonik na planini Kopaonik, i kreatorske butik hotele, kao što su Townhouse 27 i Hotel Indigo.

MIŠELIN vodič je referentan u gastronomskom svetu. Sada nudimo i sasvim nove i pouzdane preporuke za hotele. Posetite veb-sajt MIŠELIN vodiča ili preuzmite našu potpuno besplatnu aplikaciju za iOS i Android da biste otkrili sve restorane iz izbora ili rezervisali smešaj u nekom od nezaboravnih hotela.

Izbor MIŠELIN vodiča za Beograd za 2023.

Iva New Balkan CuisineBib Gourmand
 
Бела рекаPreporučujemo
Comunale Caffè e CucinaPreporučujemo
ЕбисуPreporučujemo
ЕнсоPreporučujemo
Гушти мораPreporučujemo
ХомаPreporučujemo
ЈаМPreporučujemo
LangoustePreporučujemo
Легат 1903Preporučujemo
MagellanPreporučujemo
Metropolitan GrillPreporučujemo (novo)
Мезоресторан ДвориштеPreporučujemo
Салон 1905Preporučujemo
SkyLoungePreporučujemo (novo)
The SquarePreporučujemo
Twenty TwoPreporučujemo (novo)

Fotografije: unsplash.com

Comments