Užitak u piću je poseban gušt. Oni koji ne dele ovo mišljenje ne mogu da razumeju taj trenutak kada uzmete hladnu čašu podebljanog dna, ulegnete u sofu, zapalite cigaru i polako, gutljaj po gutljaj se opuštate uz dobro piće. Koje god žestoko piće da volite da popijete, sigurni smo da se na vrhu vaše liste omiljenih pića nalazi i irski viski.

Irski viski je mnogo više od pića koje treba jednostavno konzumirati uz led. Iako na njega barmeni primarno ne pomisle kada dobiju zadatak da naprave dobar koktel, oni najspretniji i najiskusniji sigurno znaju dobre recepte. Ukusi irskog viskija dobro se uklapaju i u toplim i u hladnim varijantama i odlični su u mnogim kombinacijama sa voćem, čokoladom ili kafom.

Ne morate čekati na veče kada ćete otići u bar i sačekati da vas barmen usluži. Uz ove recepte za koktele u kojima je sastojak irski viski moći ćete i u udobnosti svog doma i da ispijate svoju omiljenu žestinu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Koktel iz rodnog grada Cilliana Murphyja

Pretpostavićemo da ovaj Peaky Blinder u svom rodnom gradu ispija upravo dobar Cork koktel, iako je više puta izjavio da se umnogome razlikuje od lika koji tumači u jednoj od trenutno najpopularnijih TV serija. Good Cork je piće koje je, ironično, nastalo u Americi kada ga je njujorški barmen, poznat po svojoj verziji Old Fashion koktela, smućkao u jednom baru u kom je radio. Možda irski viski i mescal nisu kombinacija koju biste probali, ali verujte, ovaj koktel će vas u potpunosti oduševiti.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

30 ml irskog viskija

30 ml mezcala

15 ml likera Benedictine

Malo Angostura bitters

Kriška jabuke za dekoraciju

U čašu za mešanje koktela stavite led, zatim prvo dodajte viski, mezcal, Benedictine i bitters i sve promešajte. Zatim, preko leda koji ste stavili u čašu natočite koktel. Probušite krišku jabuke čačkalicom i stavite je u čašu. Uživajte!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Dabliner je koktel koji prkosi Manhattanu

Dablinci su poznati po tome što su verni svom nacionalnom piću, tako da je potpuno razumno zašto je ovaj koktel dobio takvo ime. Istrgnut iz sofisticiranog komfora Njujorka, koktel Dubliner je sigurno muževnija verzija dobro poznatog koktela sa istočne obale SAD. Znajte da ste u dobrom irskom pabu kad vidite da je na meniju ispisano ime ovog koktela, jer je u pravim pabovima sve podređeno dobrom piću i kvalitenim razgovorima.

Potrebno vam je:

30 ml irskog viskija po izboru

15 ml Grand Marnier likera

15 ml slatkog vermuta

3 manja sipanja bitera koji je napravljen od pomorandže

Trešnja za dekor

Navedene sastojke sipajte u šejker u koji ste prethodno stavili led, dobro umutite, zatim sipajte u čašu. Na kraju, koktel se tradicionalno dekoriše zelenom višnjom, ali naravno, možete staviti i zrelu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Comments