Posao barmena nije da samo toči pivo i sprema koktele. Zapravo, od njega se zahteva da ima određene socijalne sposobnosti, ali i da bude izuzetno komunikativan. Kada radite u baru, u svojoj glavi možete da napravite model ličnosti jer ste stalno u kontaktu sa ljudima koje služite, zbog čega ćete primetiti ponavljanje određenih šablona. Barmeni posle izvesnog vremena rada iza šanka mogu da se pohvale sposobnošću da na osnovu porudžbine procene kakva ga osoba pije.

Ako barmen može da zaključi nešto o nama na osnovu našeg pića – to onda znači da i mi možemo da zaključimo nešto o osobi sa kojom smo na dejtu u zavisnosti od toga koje piće poruči. Hajde da vidimo, šta piće koje pije vaša simpatija može da vam otkrije o njoj?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niki | Food Photographer (@nikicutchall)

Osobe koje piju šampanjac

Za pojedine ljude, šampanjac predstavlja piće koje se konzumira samo za vreme proslava. Način na koji se otvara flaša je sam po sebi poseban i ispunjava nas euforijom, zbog čega se ovo piće retko pije u baru. Oni koji biraju da šampanjac piju u kafićima i barovima predstavljaju posebnu vrstu ljudi, za njih svaka situacija može biti proslava, što je veoma lepa odlika. Ako vaša simpatija poruči šampanjac, znajte da ćete piće deliti sa nekim ko je uvek dobro raspoložen.

Martini ne pije samo 007

Ovo piće je deo opšte kulture, jer svi znamo da poručimo dirty martini. Osobe koje piju martini dobro podnose alkohol i, zapravo, uživaju u piću. Za njih je piće pravi gušt. Ali, takve osobe su proračunate i uglavnom mnogo više razmišljaju nego što slede svoja osećanja. Pravi martini koji se ne pravi sa više od 90 mililitara čistog džina je indikator da sedite sa nekim ko je, vrlo verovatno, Jarac u horoskopu. Pravi džin martini je piće za osobe koje piće shvataju veoma ozbiljno, jer, ne zaboravite – Churchill je pio džin martini.

Irish whiskey

Osobe koje piju viski uspevaju da istovremeno izgledaju misteriozno i kul. Možda je u pitanju osoba koja se najbolje oseća u džinsu i košulji, ili je osoba koja je često na štiklama i u uskim haljinama – sa viskijem je uvek lutrija. Pogotovo ako simpatija naruči Old Fashioned, tada postajete deo njene igre i najbolje je da se samo prepustite.

Votka tonik

Votka je najhladnije piće u svetu koktela, u smislu, svako ko pije votka tonik izgleda kao izuzetno hladna i distancirana osoba – što, naravno, ne mora da znači, ali je sama kombinacija ukusa veoma upitna. Osobe koje piju votka tonik su prošle razne faze u otkrivanju sebe – kako onoga što vole, tako i ono što ne žele da bude u njihovoj okolini, zato su se vratile na staru dobru votku. Sve dok ne piju votku bez ičega – možete biti u njihovoj okolini. Ako se to, pak, desi, vreme je da pokupite svoje pinkle i odete.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niki | Food Photographer (@nikicutchall)

Konjak

Verujemo da ni vi niste skoro čuli da neko pije konjak, ali opet verujemo da postoje osobe koje njome vladaju. Ako naiđete na takvu, onda ste pronašli nešto nalik na magiju. Osobe koje piju konjak su classy, vole da se zabave, ali i da budu same. Ako vaša simpatija poruči konjak, spremite se na upoznavanje, jer će vam biti potrebno dosta vremena da upoznate osobu koja se krije “na dnu čaše”.

Naslovna fotografija: instagram.com/nikicutchall

Milica Antić

Comments