Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Hrana i piće

Hrana kao afrodizijak – ovo je 15 namirnica koje će pojačati tvoju seksualnu želju

1/2

Priznajemo, seksualna želja podjednako je važna za uspešnu vezu, kao i bilo koji njen drugi segment. Seksualna želja često se pre vezuje za muškarce nego za žene, ali verujte nam – ženama su seks i fizički dodir podjednako važni u odnosu sa partnerom. Ukoliko želite da budete izvrstan ljubavnik, u tome vam mogu pomoći iskustvo, fizička spremnost, istraživanje i sloboda uma – ali i pažjljivo odabrana hrana. U nastavku vam predstavljamo listu namirnica koje su afrodizijak, koje pospešuju vaše seksualne sposobnosti, ali i povećavaju kako vašu, tako i partnerkinu želju za seksom. Sada znate šta možete zajedno grickati na nekom od vrelih dejtova.

ČOKOLADA je kralj prirodnih afrodizijaka, jer u sebi sadrži alkaloid teobromin koji je odgovoran za osećaj zaljubljenosti. Takođe, čokolada podstiče lučenje dopamina u organizmu, a dobro je poznato da on produžuje trajanje orgazma, stimuliše i izaziva euforiju.

KAKAO u sebi sadržii arginin, koji je u narodu poznat i kao “prirodna Viagra”. Arginin stvara osećaj seksualne uzbuđenosti, pojačava dotok krvi u polne organe i opušta mišiće, a kakao su kao afrodizijak otkrile još antičke civilizacije poput Maja i Asteka, koje su ga pripremale kao ritualni napitak za ispijanje tokom prve bračne noći.

ČILI: Pomenute civilizacije su često kakau dodavale čili kao začin i aromu, što nas uopšte ne čudi. Čili sadrži hemijske supstance koje u kratkom vremenskom roku stimulišu otpuštanje endorfina i veoma brzo uzrokuju stanje euforije. Unos čilija ubrzava naš metabolizam i poboljšava cirkulaciju, baš kao što se to dešava i za vreme seksa.

ŠPARGLA je povrće koje u sebi sadrži aminokiselinu aspargin, koja poboljšava prokrvljenost ograna u maloj karlici. Takođe, ona je bogata vitaminom E, koji je zaslužan za sintezu polnih hormona.

SUSHI: Masne ribe, kao što su losos ili tuna, redovno se koriste u pripremanju sushi poslastica. Ove vrste ribe sadrže omega-3 masne kiseline, koje su važne za dobru prokrvljenost, a ona je neophodan uslov za dobar seks. Takođe, sami oblici nigirija i sashimija i vizuelno asociraju na seks.

VASABI: Takođe, još jedan sos koji se jede uz sushi koji je već sam po sebi afrodizijak je i čuveni, ljuti vasabi – za koji Japanci veruju da čini čuda za potenciju i seksualnu želju. Dakle, ako u budućnosti planirate dejt, partnerki definitivno predložite odlazak na sushi, ili poručivanje istog.

CELER: U narodu se veruje da je celer dobar lek za impotenciju, jer se u celeru nalaze supstance slične hormonima, koje bude i naše sopstvene hormone. Celer takođe u sebi sadrži androsteron, muški hormon koji se oslobađa putem znoja i koji kod žena budi seksualno uzbuđenje.

KAVIJAR: Za kavijar se odavno smatra da budi seksualnu želju, a u kombinaciji sa votkom – to čini dvostruko više. Iako nas alkohol uvek opušta, ovo je dobitna kombinacija ukoliko uživate u ovoj skupoj poslastici.

Wannabe TV

Editors choice