Iako je starenje prirodni proces od koga ne možemo da pobegnemo, hrana može dosta da utiče na to kako izgledamo i kako se osećamo iznutra. Ovo je hrana koja će vam pomoći da izgledate mlađe.

Ekstra maslinovo ulje

Maslinovo ulje Kako da izgledate MLAĐE uz pomoć hrane

Jedno od najzdravijih masti na svetu, ekstra maslinovo ulje bi trebalo da koristite što češće možete. Ne samo što pomaže da se reguliše krvni pritisak i smanji rizik od srčanih bolesti, ono pomaže da vaša koža izgleda zdravije. Razna istraživanja su pokazala da čak pomaže da se naša koža zaštiti od štetnih sunčevih zračenja.

Zeleni čaj

Zeleni caj Kako da izgledate MLAĐE uz pomoć hrane

Bogat antioksidantima, zeleni čaj pomaže u zaštiti kolagena, glavnog proteina u koži. Redovno uzimanje ovog napitka može da smanji uticaj starenja na koži, a u nekim slučajevima i da kožu zategne. Kao i maslinovo ulje, proteini koje ovim putem unosimo, pomažu prilikom zaštite od posledica sunčanja, što je još jedan od razloga zašto ovaj napitak treba redovno konzumirati.

Masna riba

Masna riba losos Kako da izgledate MLAĐE uz pomoć hrane

Prava anti-age hrana. Kako je riba bogata omega-3 mastima, koje su moćan borac protiv bolesti srca, naduvenosti i drugih bolesti, nije iznenađenje što ova hrana pomaže da naša koža izgleda lepše. Losos, kao jedna od najpopularnijih masnih riba, ima i dodatne antioksidante koji pomažu oporavku kože koja je dugo bila izložena sunčevom zračenju.

Crna čokolada

Crna cokolada Kako da izgledate MLAĐE uz pomoć hrane

Broj antioksidanata koji se nalaze u crnoj čokoladi je toliko veliki, da je ova namirnica zdravija od bobičastog voća kao što su borovnica i brusnica. Istraživanja su pokazala da crna čokolada utiče na regulisanje krvnog pritiska, pomaže da arterije budu elastičnije, a kako se u njoj nalazi flavanol, čokolada utiče da možete duže da se sunčate. Savet koji treba da primenite pri odabiru crne čokolade je da birate onu koja ima najmanje 70% kakaoa.

Razno povrće

Povrce1 Kako da izgledate MLAĐE uz pomoć hrane

Nije tajna da je povrće veoma zdravo za vas, ali možda niste znali da je ono u velikoj meri zaslužno za to kako izgledamo. Sa malim brojem kalorija i veoma hranljivim materijama, povrće bi trebalo da jedete u što većoj količini. Beta-karoten, koji se najčešće može pronaći u šargarepi, bundevi i slatkom krompiru pomaže u borbi protiv sunčeve radijacije, koja ima veliki uticaj na starenje kože. Vitamin C je nešto što je našem telu uvek potrebno, a najčešće ga možete pronaći u spanaću, brokoliju, paprici i paradajzu.

Comments