Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

hedonism

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Zatim napravite miks za kolač koristeći vodu, ulje i jaja prema uputstvu sa pakovanja.

Poprskajte posuđe sprejom protiv lepljenja za pečenje. Treba istaći da je za pečenje potrebno koristiti dublje posude, čaše ili tegle zapremine 2,5 decilitara, a da je svaku posudu neophodno poprskati sprejom za pečenje protiv lepljenja. Ako preskočite ovaj korak, kolači će se zalepiti i od izmrvljenog kolača nećete napraviti dobru kriglu. Pecite 18-20 minuta dok čačkalica koju zabodete u centar kolača ne bude čista kad je izvučete. Ohladite kolač 10 minuta, izvrnite posude da kolači ispadnu, a potom pustite da se ohlade.

Krigla kolač1 Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Da napravite ganaš od Bejlisa, sipajte iseckanu čokoladu, slatku pavlaku i šećer u prahu u vatrostalnu činiju. Zagrejte u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi na najjačoj temperaturi i ostavite činiju da odstoji u pećnici jos 3 minuta. Izvadite i dobro izmešajte. Ukoliko treba da bude čvršći, doda mu se i puter, kako bi se na hladnom stegao.

Isecite vrhove kolača da budu iste veličine i uzmite nožić za vađenje semenki iz jabuka ili običan nož kako biste izvadili nešto sredine kolača, a potom sipajte malo ganaša u svaki. Izdubite sredinu kolača koristeći nožić za vađenje semenki ili običan nož. Sipajte ganaš od Bejlisa u sredinu svakog kolača.

Obojite 500g čokolade za modeliranje u jestivu zlatno žutu boju. Istanjiti trake dobijene od bele čokolade do debljine od 3 mm na nelepljivoj površini (ili dasci za sečenje posutoj tankim slojem šećera u prahu). Isecite trake da budu pola centimetara šire od visine kolača, a dužina trake da odgovara obimu kolača. Utisnite drveni štapić u trake na rastojanju od 12 mm stvarajući tako udubljenja u krigli i ostavite prostor od 1 cm bez udubljenja kod dna krigle. Obmotajte trake oko kolača i izgladite spojeve vodom ili istopljenom čokoladom. Od preostale bele čokolade za modeliranje napravite drške za krigle. Pred serviranje u krigle sipajte šlag ili slatku pavlaku.

Prijatno i živeli!

Zapratite svoj omiljeni magazin na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvori fotografija: kucastil.rs

Milena Stojanović

Wannabe TV

Editors choice