Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

hedonism

#luxurygoals: Kokteli sa nekoliko nula

1/2

I Englezi i Francuzi mogu da se pohvale dekadentno skupim pićima, ali Amerikanci prednjače. Pošto je kod njih sve naj, oni moraju imati i najskuplji koktel. A i klijentelu koja smatra da je baš kul ispovrnuti deset hiljadarki (u dolarima) za piće. Naravno, Njurok drži monopol na priču o koktelima, jer je tamo prvi put objavljen priručnik (1806. godine) u kome se pominju kokteli kao stimulativno alkoholno piće sa dodatkom šećera, vode i gorkih pića. Pa, licitacija kreće od najniže cifre, a ona ima samo dve nule.

Truffle Martini

Ako imate čast da platite sto dolara za ovo pićence, to znači da sedite u baru londonskog hotela Rocco Forte’s Browns, jer se on samo tamo služi. Ekskluziva košta, molim lepo. A posle možete svima da pričate kako ste probali jedinstveni koktel sa usitnjenim tartufom, koji se dva dana natapao u vodki.

Ritz Sidecar

Eksluzivna dekadencija ovog koktela je u tome što je za njegovo mućkanje potreban veoma redak konjak, koga ima u svega nekoliko buteljki u zalihama pariskog “Ritz-a”. U pitanju je konjak «1830 Ritz Reserve» koji je napravljen od zrna retke sorte grožđa, sakupljenog pre nego što je filoksere uništila veliki deo francuskih vinograda. Košta nešto više od 500 dolara.

kokteli 2 1 #luxurygoals: Kokteli sa nekoliko nula

Magie Noir

Krem liker od kupine (Creme de Mure), šampanjac Dom Perignon i konjak Hennessy – ovo božanstveno piće služi se u londonskom klubu Umbaba, gde je osmišljen za mlade japije, željne dokazivanja kroz razbacivanje para. Pored eksluzivnih sastojaka, koktel se služi u elegantnoj kristalnoj čaši, sa cevčicom od dvadesetčetvorokaratnog belog zlata – svega 550 dolara, a cevčicu nije preporučljivo uzeti za uspomenu.

High Roller Martini

Ostavljamo evropsku dekadenciju i idemo u američko preterivanje – tamo je ulog odmah duplo veći! Ovaj koktel košta 1000 dolara, a poseban je po tome što polovina njegove vrednosti ide u humanitarne svrhe, a po ugledu na japijevske zlatne cevčice, High Roller se služi sa staklenim štapićem koji je ukrašen dijamantima. Služi se u restoranu Capital Grille u Las Vegasu.

Kentucky Derby’s Special Mint Julep

Još jedan koktel od hiljadu dolara koji se služi na konjskim trkama, gde, zna se, idu imućna gospoda i oni koji se tako osećaju. Sastojci koktela su krajnje svakidašnji – nana, brendi, šećer, led. Ali – njihovo poreklo je krajnje izuzetno. Brendi je zapravo kolekcionarski viski Woodford Reserv, listići nane su iz Irske, šećer iz Australije, a led dopremljen sa bavarskih Alpa. I služi se u pozlaćenim čašama, sa srebrnim cevčicama.

Wannabe TV

Editors choice