Mai Taim

Kao osnova koktela koristi se rum sa Jamajke, kojeg u svetu nema više od nekoliko buteljki. Služi se u tajlandskom hotelu sa pet zvezdica “Merchant Hotel” u čijem se podrumu buteljke ruma čuvaju pod posebnim nadzorom, a koktel košta 1400 dolara.

Platinum Passion

Najegzotičniji među pomenutim koktelima, služi se u njujorškom restoranu “Duvert Lounge”, a sadrži francuski elitni šampanjac “Ruinart” i kolekcionarski konjak “L’Esprit de Courvoisier”. Sadrži još i sok od marakuje, jagode, limuna, bambusove trske i divlji med, a služi se sa orhidejom (umesto kišobrančića) u čaši. Košta svega 1500 dolara.

Sapphire Martini

Safirni martini košta 3000 dolara, služi se u restoranu kazina Foxwoods Resort, u Konektikatu i sadrži liker Blue Curacao, londonski suvi džin Bombay Sapphire i nekoliko kapi suvog vermuta. Dobićete ga u luksuznoj čaši sa rubom umočenim u plavi šećer. Umesto maslinke, koja se inače služi sa martinijem, u čaši se nalazi srebrna kopča sa minđušama, od plavih safira optočenih platinom.

kokteli 1 1 #luxurygoals: Kokteli sa nekoliko nula

Diamond Cocktail

Engleska dekadencija se vraća na listu i podiže ulog. A zatim ga udvostručuje. Cena dijamantskog koktela je 4350 dolara, a služi se u Piano baru u Londonu. Sadrži luksuzni konjak Remy Martin Louis XII (buteljka košta dve hiljade dolara) i šampanjac Charles Heidsieck Vintage. Čaša je ukrašena dijamantom čija veličina određuje cenu – maksimalna dostiže i 9000 dolara.

Martini Of The Rock

Ali, Amirikanci pobeđuju – najskuplji koktel se služi u baru njujorškog hotela Algonquin Hotel i sastoji se od običnog hladnog martinija, u koji se stavlja jednoipokaratni dijamant. Idealno za basnolslovno bogate džentlmene, koji shvataju da su dijamanti najbolji prijatelji jedne dame. Svako ko želi dijamant u martiniju, može da odabere dijamant – ako se prethodno složi sa cenom od deset hiljada dolara. Možda ovom razmetanju nedostaje suptilnost dekadencije koju imaju svi prethodni kokteli, ali martini je odličan, a dijamanti vrhunski.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments