Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

hedonism

#luxurygoals: Kokteli sa nekoliko nula

Mai Taim

Kao osnova koktela koristi se rum sa Jamajke, kojeg u svetu nema više od nekoliko buteljki. Služi se u tajlandskom hotelu sa pet zvezdica “Merchant Hotel” u čijem se podrumu buteljke ruma čuvaju pod posebnim nadzorom, a koktel košta 1400 dolara.

Platinum Passion

Najegzotičniji među pomenutim koktelima, služi se u njujorškom restoranu “Duvert Lounge”, a sadrži francuski elitni šampanjac “Ruinart” i kolekcionarski konjak “L’Esprit de Courvoisier”. Sadrži još i sok od marakuje, jagode, limuna, bambusove trske i divlji med, a služi se sa orhidejom (umesto kišobrančića) u čaši. Košta svega 1500 dolara.

Sapphire Martini

Safirni martini košta 3000 dolara, služi se u restoranu kazina Foxwoods Resort, u Konektikatu i sadrži liker Blue Curacao, londonski suvi džin Bombay Sapphire i nekoliko kapi suvog vermuta. Dobićete ga u luksuznoj čaši sa rubom umočenim u plavi šećer. Umesto maslinke, koja se inače služi sa martinijem, u čaši se nalazi srebrna kopča sa minđušama, od plavih safira optočenih platinom.

kokteli 1 1 #luxurygoals: Kokteli sa nekoliko nula

Diamond Cocktail

Engleska dekadencija se vraća na listu i podiže ulog. A zatim ga udvostručuje. Cena dijamantskog koktela je 4350 dolara, a služi se u Piano baru u Londonu. Sadrži luksuzni konjak Remy Martin Louis XII (buteljka košta dve hiljade dolara) i šampanjac Charles Heidsieck Vintage. Čaša je ukrašena dijamantom čija veličina određuje cenu – maksimalna dostiže i 9000 dolara.

Martini Of The Rock

Ali, Amirikanci pobeđuju – najskuplji koktel se služi u baru njujorškog hotela Algonquin Hotel i sastoji se od običnog hladnog martinija, u koji se stavlja jednoipokaratni dijamant. Idealno za basnolslovno bogate džentlmene, koji shvataju da su dijamanti najbolji prijatelji jedne dame. Svako ko želi dijamant u martiniju, može da odabere dijamant – ako se prethodno složi sa cenom od deset hiljada dolara. Možda ovom razmetanju nedostaje suptilnost dekadencije koju imaju svi prethodni kokteli, ali martini je odličan, a dijamanti vrhunski.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice