Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Hrana i piće

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

1/2

Kada smo mladi, čini nam se da izlasci mogu da nam traju večno, da se nikada nećemo umoriti i da uvek možemo da nazdravimo sa još jednom turom. Ipak, sa godinama shvatamo da naš organizam sve više reaguje na sve ono što u njega unesemo, i da mu je nakon dugih neprospavanih noći u izlascima definitivno potrebno da se što pre regeneriše u oporavi. Od neželjenog mamurluka najbolje se možemo oporaviti uz nekoliko sati sna i adekvatnu ishranu, i zato vam u nastavku predstavljamo upravo one namirnice koje će vam najbrže i najefektnije ukloniti mamurluk i vratiti vam energiju za novi dan.

Kruške

Verovali ili ne, kruške su izuzetno efektne kada je u pitanju mamurluk, a za ovo otkriće zaslužni su naučnici zaposleni u australijskom istraživačkom centru CISRO. Jutarnja mučnina i mamurluk nakon izlaska umanjeni su između čak 16 i 21% ukoliko u večeri pre izlaska popijete čašu soka od ceđene kruške. Dakle, kruška je prirodni lek koji će vam unapred umanjiti mamurluk, i zato imajte to na umu pre nego što sledeći put odete u izlazak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MOOD (@foodmood_blog)

Limeta

Isto kao što je limunada izuzetno korisna za lečenje mamurluka, tako je i limeta dosta efektna u otklanjanju simptoma jutarnje mučnine nakon izlaska. Kada se probudite, sipajte sebi veliku čašu vode, u nju dodajte dve kafene kašičice soka od ceđene limete i jednu kašičicu meda, a zatim polako ispijte svoj zdravi, jutarnji koktel. Verujte nam, više će vam prijati od onog jučerašnjeg.

Spanać

Još jedna namirnica koja je sveukupno dobra za jetru i borbu protiv toksina je spanać. Spanać u sebi sadrži folnu kiselinu i vitamin C, poznate sastojke koji se bore protiv simptoma mamurluka. U svakom slučaju, spanać je izuzetno hranljiv i od njega vam neće biti muka.

Paradajz

Glavni sastojak koktela Bloody Mary, a isto tako je i jedna od glavnih namirnica koja može izlečiti vaš jutarnji mamurluk – a u pitanju je paradajz, odnosno bolje rečeno, sok od paradajza. Paradajz je izuzetno pun vitaminom C, ali isto tako u sebi sadrži i supstancu glutathione, koju i sam organizam proizvodi kao “protivnapad” toksinima koje je alkohol uneo u organizam.

Wannabe TV

Editors choice