Irci se ne zavitlavaju kada piju, što dokazuje i koktel Irish shot

Irish shot je jedno od onih pića za koje ili imate hrabrosti ili ne. Poznato je po tome da se Irci ne zavitlavaju kada je piće u pitanju. Širom SAD krajem sedamdesetih godina, ljudi su ispijali Irish shot. Uskoro se ovo piće počelo povezivati s Danom Svetog Patrika zato što se pravi od tri tradicionalna pića Irske – Baileys likera, Gunners piva i irskog viskija. 

Za ovaj koktel vam neće biti potrebni nikakvi šejkeri, niti pribor. U čašicu za šot sipajte Baileys, dodajte irski viski po izboru i čašicu spustite u Gunners pivo. Trik je u tome da ispijanje piva počnete što pre.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Emerald

Kada je u pitanju proslava Sv. Patrika, postoji nekoliko pića koje je nemoguće zaobići. Jedno od takvih je svakako koktel Emerald. Uz Irish Shot i Dubliner, ovaj koktel se najčešće sreće u irskim pabovima. Lepota je u tome što je ovaj koktel izuzetno lako napraviti, jednako lako kao Old fashioned.

Potrebno vam je:

30 ml irskog viskija po izboru

15 ml slatkog vermuta

Malo bitera napravljenog od pomorandže

Kriška narandže za dekoraciju

Ovaj se koktel ne služi sa ledom, zato je bitno da ga dobro umiksate u šejkeru. Na dnu šejka stavite led, zatim dodajte navedene sastojke i dobro promešajte. Koktel bi trebalo da se služi u čašama sličnim onima za šampanjac kako se piće ne bi grejalo dok ga pijete.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Theo Maxfield (@theo_maxfield)

Koktel koji predstavlja pravi klasik

Old fashioned je vanvremenski koktel koji ćete stalno naručivati nakon što ga jednom probate. Zato je najbolje da naučite da ga pripremate kod kuće. S obzirom na to da je irski viski sam po sebi pomalo gorak, potrebno je da se u koktel doda malo slatkoće kako bi se ukus izbalansirao.

Sastojci koji su vam potrebni:

30 ml irskog viskija po izboru

23 ml likera Benedictine

Malo Angostura bittersa

Malo bitera napravljenog od pomorandže

Nekoliko traka pomorandžine kore koje treba iskoristiti za dekor

U čašu za mešanje koktela dodajte led, zatim sve navededne sastojke dobro promešajte i sipajte u čašu punu leda. Zatim kroz pomorandžinu koru provucite čačkalicu i stavite je u čašu.

Naslovna fotografija: instagram.com/styleformodernpeaky

Milica Antić

Comments