Noć veštica se bliži, pa se tako pripremaju kostimirane žurke, kućna dekoracija na ovu temu i gledaju filmovi “Noć veštica“. Još jedna stvar koja može da upotpuni zadovoljstvo ove noći su i neki neobični kokteli koje možete da napravite.

Živeli i uživajte!

Drakulin poljubac

drakulin poljubac1 Probajte ove koktele za Noć veštica

Ovom piću sigurno ni sam Drakula ne bi odoleo, pre svega, zbog njegove intenzivno crvene boje, koja podseća na krv. To i ne čudi s’obzirom na to da je glavni sastojak votka sa ukusom višnje, mada vam umesto nje može poslužiti i domaća višnjevača. Pored nje doda se malo grenadina, Koka-kole, a za dekoraciju vam poslužiti kandirane višnje. Koktel je spreman!

Začinjena jabukovača

jabukovaca1 Probajte ove koktele za Noć veštica

Šta može da bude bolje za poslednje dane oktobra i Noć veštica od jabukovače bogato začinjene cimetom. Opićete se samo od njegovog mirisa, a vodite računa da se ne opijete i ako popijete previše ovog pića.

Biće krvi

bice krvi1 Probajte ove koktele za Noć veštica

Iza ovog jezivog naziva krije se piće napravljeno od burbona, pelinkovca, soka crvene pomorandže i pića Lillet Blanc.

Bundeva martini

bundeva1 Probajte ove koktele za Noć veštica

Kako bi jedna Noć veštica mogla da prođe bez bundeve, u bilo kom obliku. Zbog toga je ovaj koktel pravi jer u njega ide pire od bundeve. On se zalije votkom sa ukusom vanile i sirupom za pravljenje koktela.

Crno srce

crno srce1 Probajte ove koktele za Noć veštica

Još jedno od pića sa jezivim nazivom, ali odličnim ukusom, sudeći po sastojcima. Osnova ovog koktela je višnjevača u koju se doda Crna votka, nekoliko izgnječenih kupina i kao šlag na tortu, proseko. Za dekoraciju obojite šećer sokom od kupine da postane crn, pa vrh vlažne čaše umočite u njega i stavite jednu kupinu.

Olivera Denčić

 

Comments