Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Hrana i piće

Šta da jedeš kada se ne osećaš dobro

1/2

Vreme je alergija i respiratornih infekcija – i pored pandemije, i dalje postoje drugi virusi, bakterije i izazivači raznih bolesnih stanja. A kad vam nije dobro, nije vam ni do čega i nemate apetit. To spada u prirodnu odbranu organizma, koji sve svoje snage preusmerava na prevazilaženje stanja bolesti i ne troši energiju na varenje hrane. Gubitak apetita je očekivan i uobičajen i neće vam ništa faliti da se malo “ispostite” niti će to oslabiti organizam dodatno. Ali, nešto morate jesti, a naročito piti, a ovo je hrana koja će vam prijati, čak i kad vam ništa ne prija.

Pileća supa

Nije mit i ne pojavljuje se kao lekovita hrana samo u američkim filmovima – pileća supa je zaista najbolja hrana, jer ima vitamina, minerala i proteina koji su vam potrebni, a ako imate stomačni grip i temperaturu, supa nadoknađuje elektrolite i pomaže da ne dehidrirate. Takođe, pileća supa sadrži aminokiselinu cistein, koja razgrađuje mukus (sluz) i pomaže kod iskašljavanja i zapušenog nosa. Ima antivirusno, antiinflamatorno i antioksidativno svojstvo.

BRAT hrana

Akronim za banane, pirinač, sos od jabuka i tost, BRAT hrana je naročito korisna ako imate dijareju i povraćanje. Možete jesti i supu, ovsene pahuljice, kuvani krompir. Posle otprilike 48 sati trebalo bi da pojedete i nešto “konkretno”.

hrana 682x1024 Šta da jedeš kada se ne osećaš dobro

Bujon

Ako ne volite pileću supu, probajte sa povrćnim, goveđim ili ribljim bujonom koga karakteriše ljutksast ukus i krupniji komadi (govedine, ribe, povrća) u bistroj tečnosti. Kao i pileća supa, bujon je dobar za rehidrataciju. Dodajte malo belog luka, za jači ukus i protivupalno dejstvo.

Beli luk

Poznata su antibakterijska, antivirusna i antigljivična dejstva belog luka. Podstiče imunitet i možete ga kuvati u supi, a imaćete koristi i od belog luka u prahu ili kapsulama.

Vruć čaj

Biljni čajevi su dobri, kao i crni čaj. Dodajte mlevenu kurkumu za ublažavanje bola u grlu, papriku za otpušavanje nosa i đumbir za varenje. Zasladite medom (zbog lekovitih svojstava meda) i pijte dok je vruć – para iz šolje vrućeg čaja pomaže u otvaranju disajnih puteva i ublažava otok sluznice nosa i grla.

Wannabe TV

Editors choice