Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

hedonism

Vrste tekile koje moraš da probaš

1/2

Tekila nije džentlmensko piće za sofisticiranu gospodu, kao što je vino, nije ni frajersko piće za usamljene kauboje, kao što je viski, tekila je piće za društvene, vesele i zabavne muškarce! Od nje nema mamurluka, a pijanka je bučna i slavljenička – i tekila je sve popularnija. Proizvođači se nadmeću u stvaranju kvalitetnih brendova, zasnovanih na originalnoj recepturi – tekila se pravi od jedna vrste agave (plava agava), koja raste iznad Gvadalahare. Kada agave dostignu zrelost nakon nekoliko godina, njihova srca bogata šećerom, kuvaju se i melju, a ekstrahovani sok fermentira i zatim destiluje. Da bi bila kvalitetna, ne treba da ima dodatke – ne kupujte onu na kojoj je piše 100 posto agava. Piće od srca agave namenjeno je muškarcima sa velikim srcem, a ako se tako osećaš, ovo su neke vrste, koje svakako treba da probaš.

Fortaleza

Za dobijanje ove vrste, agava se melje tradicionalnim kamenim točkom (tahonom), fermentira u malim drvenim posudama i destiluje se u bakarnim destilatorima sa maksimalnom kontrolom kvaliteta. Fortaleza je tekila iz nizije, napravljena od agave koja sazreva duže nego na visoravnima i ima slađi ukus. Svilenkasto glatka, slatka i suptilno začinjena – kao kokosove bombone sa mrvicom cimeta.

tekila 1 Vrste tekile koje moraš da probaš

Casa Noble

I ona se pravi od agave iz nižih predela i ima sertifikat o organskoj proizvodnji – vrhunska, ali ograničena proizvodnja. Punog je kusa, stoji u hrastovoj buradi oko šest nedelja (kraće nego druge), a kao rezultat toga ne poprima ukus vanile i putera, koje piće može da “povuče” od hrastovine, zadržavajući dašak arome tamne čokolade, sa slankastim prizvukom.

Siete Leguas

Pored majstorskog obrađivanja agave, jednog od ključeva čistog, rustičnog ukusa Siete Leguas karakteriše složen postupak proizvodnje – pravi se od mešavine agave drobljene na tradicionalan način i savremenim drobilicama šećerne trske, a od serije do serije njena aroma varira, u zavisnosti od brojnih faktora. Uglavnom, na kraju se dobija uravnotežena kombinacija, koja tu i tamo “vuče” na metvicu, ili bor, zemlju ili cimet, u zavisnosti od mešavine koja se koristila za određenu seriju.

Wannabe TV

Editors choice