Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Vrste tekile koje moraš da probaš

Vrste tekile koje moraš da probaš

1/2

Tekila nije džentlmensko piće za sofisticiranu gospodu, kao što je vino, nije ni frajersko piće za usamljene kauboje, kao što je viski, tekila je piće za društvene, vesele i zabavne muškarce! Od nje nema mamurluka, a pijanka je bučna i slavljenička – i tekila je sve popularnija. Proizvođači se nadmeću u stvaranju kvalitetnih brendova, zasnovanih na originalnoj recepturi – tekila se pravi od jedna vrste agave (plava agava), koja raste iznad Gvadalahare. Kada agave dostignu zrelost nakon nekoliko godina, njihova srca bogata šećerom, kuvaju se i melju, a ekstrahovani sok fermentira i zatim destiluje. Da bi bila kvalitetna, ne treba da ima dodatke – ne kupujte onu na kojoj je piše 100 posto agava. Piće od srca agave namenjeno je muškarcima sa velikim srcem, a ako se tako osećaš, ovo su neke vrste, koje svakako treba da probaš.

Fortaleza

Za dobijanje ove vrste, agava se melje tradicionalnim kamenim točkom (tahonom), fermentira u malim drvenim posudama i destiluje se u bakarnim destilatorima sa maksimalnom kontrolom kvaliteta. Fortaleza je tekila iz nizije, napravljena od agave koja sazreva duže nego na visoravnima i ima slađi ukus. Svilenkasto glatka, slatka i suptilno začinjena – kao kokosove bombone sa mrvicom cimeta.

tekila 1 Vrste tekile koje moraš da probaš

Casa Noble

I ona se pravi od agave iz nižih predela i ima sertifikat o organskoj proizvodnji – vrhunska, ali ograničena proizvodnja. Punog je kusa, stoji u hrastovoj buradi oko šest nedelja (kraće nego druge), a kao rezultat toga ne poprima ukus vanile i putera, koje piće može da “povuče” od hrastovine, zadržavajući dašak arome tamne čokolade, sa slankastim prizvukom.

Siete Leguas

Pored majstorskog obrađivanja agave, jednog od ključeva čistog, rustičnog ukusa Siete Leguas karakteriše složen postupak proizvodnje – pravi se od mešavine agave drobljene na tradicionalan način i savremenim drobilicama šećerne trske, a od serije do serije njena aroma varira, u zavisnosti od brojnih faktora. Uglavnom, na kraju se dobija uravnotežena kombinacija, koja tu i tamo “vuče” na metvicu, ili bor, zemlju ili cimet, u zavisnosti od mešavine koja se koristila za određenu seriju.

Wannabe TV

Editors choice