Možda je vreme da promeniš posao, iako je to prilično zastrašujuća pomisao na ovim prostorima, gde se smatra uspehom imati i zadržati bilo kakav posao. Ako želiš uspeh, svakako je potrebno da razmišljaš van okvira – i da ne podeležeš ubeđenjima i strahovima koje imaju ostali. Opstati i uspeti mogu da budu različite stvari (i različiti ciljevi), a ako te muči nezadovoljstvo, neispunjenost i misliš da možeš bolje, preispitaj svoj odnos prema poslu i svoje opcije.

Šta je ono što ti oduzima energiju na poslu

Ako si iscrpljen svakodnevnim poslom, trebalo bi da otkriješ o čemu se radi – da li ti je posao dosadio, da li ti nivo energije pada zbog nekih ličnih ili zdravstenih problema ili si jednostavno preopterećen? Možda možeš bolje da preraspodeliš posao, ili da sa nekim kolegom kome lako ide ono što tebi teško pada napraviš dogovor, odnosno da zamenite pripadajuće odgovornosti. Sigurno postoji način da se rasteretiš, odnosno da radiš onaj deo posla koji ti najviše odgovara i najbolje ti ide.

Edukacija

Modernizacija i tehnologija stalno te teraju da pratiš savremene trendove i da budeš u toku, jer ako to ne činiš, ne samo da će te ostali prestići, nego nećeš ni moći da ostaneš na mestu gde jesi, jer će verovatno i potreba za takvim mestom i načinom rada uskoro biti prevaziđena. Svi moramo da učimo i to stalno, makar se radilo samo o osnovnoj (ili naprednoj) upotrebi računara i interneta. Stručno usavršavanje je neophodno, čak i ako ga firma ne organizuje za tebe – budi zainteresovan i uključen, pronađi ono što će unaprediti tvoje znanje i veštine.

uspeh 1 Ako uspeh izostaje – preispitaj svoj odnos prema poslu
Comments