Ne možete izgraditi bogatstvo, ako niste čvrsto uvereni da to možete. Bogatstvo počinje od načina razmišljanja – ako ne verujete da možete, onda sigurno nećete ni moći. 

Naravno, jednostavno verovanje neće biti dovoljno, ali bez njega nećete nikuda stići. Niko neće dobiti ništa više nego što veruje da može dobiti. To je stanje uma koje vam je potrebno – verovanje, a ne samo nada ili želja. 

Svoju produktivnost ćete povećati kroz ekstremnu odgovornost. Ali, malo je ljudi spremno da potpuno preuzme odgovornost za svoje prihode. To je kao da gledate ispod ormara, koji godinama niste pomerali da biste počistili. 

Većini je mučno i teško da se bavi finansijama, jer kao da svi previše trošimo, nedovoljno zarađujemo i nimalo ne uspevamo da uštedimo. Ali, ignorisanje ove situacije, samo pogoršava stanje. Preuzmite odgovornost za neorganizovanu potrošnju, nedostatak uštede i finansijske discipline i dobićete rezultate – više novca, više uštede, bolje investicije, manje brige oko novca. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ÁLVARO MEL (@meeeeeeeel_)


Mislite da je to besmisleno, jer imate dug na kreditnoj kartici, dozvoljeni minus, koji ste iskoristili jednom i sada ste stalno u minusu, imate kredit koji ste već dva puta refinansirali i zapravo, živite u dugovima, bez uštede i bez finansijskog plana. Ali morate preuzeti odgovornost, jer samo tako dobijate moć da nešto promenite, morate ići težim putem i suočiti se sa svojim promašajima i greškama. To je prvi korak ka finansijskoj slobodi. 

Vaš nivo prihoda će odgovarati nivou vašeg ličnog rasta, jer prihod i uspeh privlači ono što vi jeste, što postajete. 

Koliko cenite svoj lični razvoj? Da li trošite novac na knjige i kurseve? Da li ulažete u terapiju i savetovanje? 

Ne gubite vreme dokazujući kako ste sjajni, kad biste mogli bolje. Na sakrivajte nedostatke, kada možete da ih prevaziđete. Ne tražite partnere koji će ojačati vaše samopoštovanje, kad možete naći nekog ko će vas izazivati da se razvijate. Ne idite utabanim stazama, kad možete steći iskustvo koje će vas pokrenuti. 

Želite veće prihode? Usredsredite se na ličnu evolucije. Tada će vam doći novac. 

Naslovna fotografija: instagram.com/gerardknows

Brankica Milošević 

Comments