Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Aleksandar Trifunović: “Gledam da bezuslovno pomognem kad god to mogu. Takve stvari se uvek vrate, pre ili kasnije”

1/2

Upoznajte Aleksandra Trifunovića, biznismena koji stoji stoji iza porodične kompanije “Virdžinija”, koja je jedini uvoznik wellness brendova kao što su Nocco, Barebells, Vitamin Well i Seed of Life, u našoj državi. Pored interesovanja za biznis i marketing, Aleksandar je pasionirani ljubitelj automobila, o kojima govori na svom, poznatom YouTube kanalu pod nazivom “Quartz313”. Aleksandar je master studije završion na Beogradskoj bankarskoj akademiji, ali u saradnji sa Univerzitetom u Torinu, što je njegov pogled na poslovni svet učinilo svetskim. Svoju želju da se nakon master studija ostvari u nekoj od većiih američkih kompanija svesno je izmenio, shvativši da zapravo želi da svoja znanja primeni u razvoju porodičnog biznisa. Sve o njegovom stilu života, poslovnim znanjima, interesovanjima i planovima za budućnost, saznajte u nastavku teksta.

coa Aleksandar Trifunović: Gledam da bezuslovno pomognem kad god to mogu. Takve stvari se uvek vrate, pre ili kasnije

WANNABE MAN: Za početak, pitanje koje bi trebalo da bude jednostavno ali u 2020. godini možda i nije – “Kako si”?

ALEKSANDAR: Odlično sam, hvala na pitanju. Ova godina je definitivno bila “luda” u svakom smislu ali je u neku ruku bila značajna jer je malo usporila stvari i naterala nas da razmislimo kuda su vodile naše svakodnevne aktivnosti pre “pandemije”. Ja sam višak vremena iskoristio da pokrenem svoj YouTube kanal jer mi je to godinama bila želja i izazov.

WANNABE MAGAZINE: Vlasnik si porodične kompanije “Virdžinija” koja se između ostalog bavi uvozom zdravih, fitness i wellness proizvoda. Da li su fitness i zdrava ishrana sastavni deo tvog svakodnevnog života?

ALEKSANDAR: Kada sam otpočeo pregovore za distribuciju prvog brenda, NOCCO, to sam uradio jer sam se vodio svojim potrošačkim navikama i načinom života. To su proizvodi koji bih ja definitivno redovno kupovao i konzumirao. Ja nisam neko ko religijski zagovara samo “zdravu” hranu i smatram da je ključ zdravog i ispunjenog života u balansu. Fizička aktivnost je moja svakodnevnica, a brendovi koje uvozim pomažu da ta svakodnevnica bude ukusna i zdrava.

WANNABE MAN: S obzirom na to da se jedini baviš prodajom i promocijom proizvoda koji su direktno vezani za zdrav način života, kao što su Nocco, Barebells, Vitamin Well i Seed of Life, sarađivao si sa influenserima koji taj stil zaista žive. Kako biraš ljude sa kojima ćeš ostvariti saradnju?

ALEKSANDAR: Pre svega gledam da sarađujem sa ljudima kojima se ti brendovi stvarno sviđaju i koje bi oni konzumirali i da ne postoji saradnja. Ako imate veliki budžet možete sarađivati sa svima, ali ako neko nije pravo lice za brend to je samo pogrešno uložen novac. Takođe, nije bitan ni broj ljudi koji ih prati kao ni odlična statistika njihovih profila, ako je njihova konekcija sa svojim “fanovima” loša. Postoji puno odličnih profila na društvenim mrežama i na prvi pogled sve izgleda savršeno, ali kada pogledate malo detaljnije shvatite da tu nema interakcije sa ljudima koji ih prate i da se sve završava na like-u.

coa1 Aleksandar Trifunović: Gledam da bezuslovno pomognem kad god to mogu. Takve stvari se uvek vrate, pre ili kasnije

WANNABE MAN: “Virdžinija” je nastala kao porodični biznis, koji si ti prihvatio, nastavio, i unapredio. Kako je sve to izgledalo i da li si “od malih nogu” znao da ćeš nastaviti porodičnu tradiciju?

ALEKSANDAR: Ja sam od malih nogu prošao kroz sve nivoe naše firme i gledao kako firma raste i sa kojim se sve problemima susretala na tom putu i to je bilo veliko iskustvo za mene. Za vreme studija moja želja je bila da master završim u Engleskoj ili Americi i da svoju poslovnu karijeru gradim u nekoj velikoj kompaniji, ali sam posle dugog razmišljanja shvatio da želim da živim u Srbiji blizu svoje porodice i da je suludo ne nastaviti porodični biznis koji se gradio godinama. Sada je već 8 godina kako sam aktivno deo firme i mogu da kažem da nisam pogrešio sa odlukom.

WANNABE MAN: Studirao si u inostranstvu, kako je to iskustvo uticalo na tvoja buduća poslovanja i pogled na svet biznisa i marketinga?

ALEKSANDAR: Ja sam master studije završio u saradnji Beogradske bankarske akademije i Univerziteta u Torinu, i nisam puno vremena proveo u Italiji jer je dobar deo predavanja bio i u Beogradu. Taj master program mi je pomogao da usavršim engleski jezik i ponudio najsavremeniji program nastave, gde sam puno naučio iz oblasti organizacije i korporativne kulture.  To je i neki period kada je digitalni marketing počeo da preuzima primat svuda u svetu i to je bila šansa za nas koji smo odrastali uz pojavu tih tehnologija.

coa2 Aleksandar Trifunović: Gledam da bezuslovno pomognem kad god to mogu. Takve stvari se uvek vrate, pre ili kasnije

Wannabe TV

Editors choice