Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Biznis lekcije koje ćeš naučiti od dostavljača pice

Biznis lekcije koje ćeš naučiti od dostavljača pice

1/3

Nema glupog i besmislenog posla i šta god da radiš, naučiš neke vredne lekcije – o poslovanju, poštovanju rokova, odnosu prema klijenteli, o profesionalnosti. Kad god si nezadovoljan nečijom uslugom, ili pomisliš kako to neko uopšte može da radi, zamisli sebe u toj ulozi. Neke poslove verovatno uopšte ne bi mogao da obavljaš – a ima ljudi koji ih rade i to korektno, pa čak i sjajno, a u nekim poslovima bi verovatno bio bolji od onih koji se njima bave. Da radiš kao dostavljač pice (onaj kome si maločas dao napojnicu, jer si zadovoljan njegovom uslugom) naučio bi ove važne biznis lekcije:

Uvek budi tačan

Lako je zadovoljiti mušteriju. Ako naručuje picu, verovatno je gladna. I ako je isporuka za pola sata, očekuje vruću picu za pola sata. Tvoj posao je da ispoštuješ rok. Kad se pojaviš na vreme i uručiš vruću picu, dobiješ napojnicu i zovu te i sledeći put. Ako zakasniš, drugi put te neće zvati i ostaćeš bez napojnice, a možda i bez posla. U svakom poslu je vrlo bitno da se pojaviš na vreme, da ispoštuješ termine i zadate rokove i veoma je prosto to uraditi.

Nemoj naginjati picu

U svakom poslu katastrofe ne nastaju bombasto i dramatično, nego onda kad se šefovi umešaju nastojeći da pokažu sve svoje veštine u rešavanju nekog problema. I inače simpatični i pristojni rukovodioci postaće omraženi kad krenu da se razmahuju i pokvare balans koji su ostali jedva nekako postigli. Kakve to veze ima sa naginjanjem pice? Svakakve! Kad isporučuješ picu i počneš da uživaš u svom performansu i da se razmećeš, napravićeš jednu od dve greške, a verovatno i obe – iskrivićeš picu preterano teatralno balansirajući i sav fil će skliznuti na jednu stranu. Ili ćeš natovariti pet pica na jednu ruku i svaki poklopac će se zalepiti za fil i na kartonu će ostati pola onog najukusnijeg. I mušterije će te mrzeti i psovati, iako si im u startu bio jako simpatičan. Naravoučenije – ostani skroman i ne k..či se.

karijera 1 Biznis lekcije koje ćeš naučiti od dostavljača pice

Wannabe TV

Editors choice