WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Da bi bio srećan treba da radiš ono što voliš

Da bi bio srećan treba da radiš ono što voliš

1/2

Istraživanja su potvrdila ono što već znamo – najzadovoljniji ljudi rade posao koji vole i srećniji su i ispunjeniji od onih koji zarađuju mnogo više novca i imaju viši standard u životu, a bave se poslom koji ne vole, u kome moraju da se odriču svojih načela i da zanemaruju svoje vrednosti, zbog zarade. Novac nije jedina satisfakcija i kada je posao u pitanju, potrebno je da se osećaš dobro, da osećaš da ono što radiš ima svrhu, da si koristan član društva i da svojim radom doprinosiš opštem smislu, a ne obesmišljavanju života. Uopšte nije važno koji je to posao, važno je samo da se zbog njega dobro osećaš. Rešenje je u tome da radiš ono što voliš – a možda si zaboravio i zanemario sve svoje talente, radeći za platu i gledajući da sa što manje truda i zalaganja odradiš posao. Na ovaj način ti potvrđuješ sebi da si spreman da u životu pristaneš na manje od onog što želiš i zaslužuješ, a to te još više udaljava od tvoje suštine, od bića i od prirodnih talenata.

posao Da bi bio srećan treba da radiš ono što voliš

U startu pogrešno postavljamo ciljeve – želimo da imamo, a ne da se ostvarimo. Vaspitani smo da tražimo sigurnost i blagostanje i orijentisani prema poslovima koji obezbeđuju društveni status. One koji rade “bedne” poslove, malo zarađuju, ne napreduju na hijerarhijskoj lestvici, ne postaju šefovi, direktori, suvlasnici i vlasnici, društvo proglašava za neuspešne, luzere koji su izgubili životnu borbu, ne trudeći se da se pozabavi time kako se oni osećaju i da li su zadovoljni svojim izborima, ili su se zaglavili u nečemu što nisu želeli. Jer to se dešava svima – i radnicima na gradilištu i profesorima na fakultetima i prodavačicama i vlasnicima fabrika… Bez obzira čime se bavio, svako može da se oseća ostvareno i angažovano u svom poslu, ili zaglavljeno i izgubljeno. A svaki posao se može raditi na kreativan način, samo što mi to zaboravljamo i ne pokušavamo da osmislimo i zavolimo posao koji već radimo, nego pokušavamo da se od njega distanciramo i da ga sa visine preziremo. Ali to ne može da uspe, jer dodatno iscrpljuje stvaranjem unutrašnjih konflikata, a pošto veliki (možda najveći) deo vremena u danu provodimo na poslu, veoma je važno kakvom smo energijom i osećanjima prožeti na tom poslu, jer to se reflektuje ne samo na ostatak dana, već i na sve ostale segmente života.

Smisao koji pronalazimo u poslu je usmeravanje životne energije tako da izrazimo svoju kreativnost i autentičnost, da se otvorimo prema dostignućima, da učimo i napredujemo. Ali ako ne pronalazimo uživanje u onome što radimo, onda nam nedostaje smisao, a nedostaje nam i samopoštovanje. Kako to da promenimo? Tako što ćemo probuditi svoje prirodne talente, koje smo zapostavili, verujući da to ne može da bude pravi posao.

Wannabe TV

Editors choice