Ove nedelje je Wannabe Man Karlo Krunić, direktor New Great Vision Company. U kompaniji je od osnivanja gde je počeo u finansijskom sektoru da bi prošle godine postao i generalni direktor. Često se pojavljuje u medijima tako da s pravom kažu da je najbolji prezenter e-feel brenda. Vodi zdrav način života, vežba i sam je prestao da puši pomoću e-cigarete.

Karlo je ambiciozan i veoma uspešno vodi kompaniju koja je u proteklih šest meseci otvorila veliki broj poslovnica širom Srbije i proširila posao van granica. Vodi računa o preko 80 zaposlenih i voli da radi sa mladim i kreativnim ljudima koji teže usavršavanju i napredovanju. Karlo Krunić za Wannabe Man.
Karlo Krunic efeel wannabe intervju Intervju: Karlo Krunić, direktor New Great Vision Company

WANNABE MAN: Kako se jedan fizikohemičar našao u svetu elektronskih cigareta?

KARLO KRUNIĆ: U mom slučaju je bolje postaviti pitanje: Kako se jedan glumac našao medju fizikohemičarima pa onda u svetu elektronskih cigareta? Taj moj razvojni put je jako interesantan, nekome možda čudan, ali je samo moj. Uvek sam voleo izazove i to je ono što me pokreće. Prva ljubav mi je pozorište, odrastao sam na daskama Trsteničkog pozorišta i tim ljudima sam večno zahvalan jer sam uz njih sazreo, prebrodio mnoge probleme i naučio da razmišljam svojom glavom. Nažalost nisam uspeo da upišem Akademiju, ali sam pratio znakove pored puta i odabrao fenomenalan fakultet koji mi je proširio vidike. Na tom putovanju se pojavio još jedan znak i eto mene u svetu elektronskih cigareta.

Pruža li elektronska cigareta “zdravo pušenje”?

Elektronske cigarete su jedan inovativan i odličan proizvod. Kao nešto novo ne samo na našem, već i na svetskom tržistu je svakako izazov. Svetska zdravstvena organizacija i Evropska Unija se trenutno bave pitanjem e-cigareta, rade se klinička ispitivanja i vrši se klasifikacija samog proizvoda. Dosadačnji rezultati i cela priča idu u korist e-cigareta, tako da će se konačno stati na put nagađanjima. Ono što ja u ovome trenutku mogu da kažem da su sigurno zdravija alternativa. Verujem u proizvod i siguran sam da radimo pravi posao. Mišljenja sam da će celo čovečanstvo tek shvatiti koliku ulogu ovaj proizvod ima.

Kako uspevate da organizujete privatni život obzirom da vodite kompaniju koja broji 35 poslovnica i preko 80 zaposlenih?

Da ne zvuči kao fraza, ali pored sebe imam odličan tim mladih i kreativnih ljudi. Udružili smo snage i koristimo sve moguće resurse da bismo napravili najbolju moguću organizaciju i podelu dužnosti. Zbog svih nas je i naš e-feel brend lider na tržistu elektronskih cigareta. Tako je i sa privatnim životom, samo dobra organizacija. Pored porodice tu su i prijatelji koji mi daju neverovatnu podršku u svemu što radim, imaju razumevanja i uvek su tu za mene. To puno znači. Volim dobar provod, jer nakon radne nedelje potreban je i dobar ventil. Ali postoji i taj neki moj mikrosvet, moje dve sestričine i bratanac pored kojih brzo zaboravim na probleme i koji me napune pozitivnom energijom.

Sve počinje i završava se sa porodicom. Tu se i krije ta magična formula uspeha. Podrška porodice. To što nosimo iz kuće nam je osnov za sve stvari koje radimo u životu. Neizmerno sam i zahvalan svojoj porodici na ljubavi i snazi koju mi pružaju, a posebno majci koja mi je uvek davala vetar u leđa.

Kako biste okarakterisali svoj lični stil?

Stil je nesto sa čime se čovek rađa. Naravno ima tu uticaja i sredine a i posla kojim se bavimo. Svako treba da ugodi sebi, nikako da slepo prati trendove i da se prilagođava drugima, već da pronađe u sebi stil u kome se oseća najkomfonije. Stil koji ja negujem je elegantan stil. Volim kada se sredim i kada vidim sebe u ogledalu. Polemike koliko daleko muškarci treba da idu u tom doterivanju me ne interesuju. Stvar je kulture da svaki muškarac vodi računa o svom izgledu. Jer kojim god poslom da se bavimo uvek prvo, kako ja kažem, prodajemo sebe i naravno predstavljamo firmu i proizvod. Zato uvek treba voditi računa o sebi, telu i stilu, jer kada si zadovoljan sobom imaćeš i sasvim dovoljno samopouzdanja za sve.

Karlo Krunic efeel wannabe intervju 12 2 Intervju: Karlo Krunić, direktor New Great Vision Company

Imate li skrivene strasti, hobije ili interesovanja i šta je to što vas inspiriše i oraspoloži?

Ko što sam već rekao, moja strast je pozorište i gluma. To je jedan magičan svet koji je meni pomogao da se oslobodim nekih barijera. Kroz likove koje sam oživljavao, upoznao sam sebe na najintimniji način. Danas kada se aktivno ne bavim glumom, odlazak u pozorište u meni uvek izaziva neopisiv osećaj sreće. Inspirišu me ljudi i putovanja, upoznavanje različitosti i pronalaženje sličnosti. Pored porodice, oraspoloži me uvek moja “šašava družina” i te naše svakodnevne prepiske koje mi puno znače.

Da li ste pre korišćenja elektronske cigarete bili strstveni uživalac duvana?

Nikada nisam bio strastveni uživalac duvana, ali postojali su trenutci kada mi je uživanje u istom jako godilo. Ali korišćenjem elektronske cigarete je otvorilo nov nivo uživanja.

Šta mislite o čuvenoj izjavi Oskara Vajlda da je ” Obrok ono što predhodi cigareti”?

Pitanje je šta je pisac hteo da kaže i šta je mislio pod “obrokom”. Mnogo toga može da predhodi cigareti. Ali u svakom slučaju danas imamo elektronsku cigaretu koja koja uz pregršt aroma može da bude jako inspirativna i da probudi sva čula.

Mladi ste, uspešni i perspektivni, za sebe u šali kažete da ste direktor “na parni pogon” kako to da ste singl?

Volim da volim, da u tom slučaju dajem sebe. Imao sam “velike ljubavi” i zahvaljući njima mislim da sam postao bolji čovek. Moj temperament, egzibicionizam i potreba za novim izazovima je pomalo naporna za praćenje. Verujem u bajke, verujem da ta prava ljubav tek treba da mi se desi i da ću tada biti kompletna osoba. (konkurs otvoren…smeh).

U srpskom jeziku svaka reč ima i rep. Da li nam možete ispričati neku anegdotu iz poslovanja vezanu za termin “pušenje” koji je po sebi vrlo dvosmislen, posebno kada su muški razgovori u pitanju.

Uh, anegdota je puno i mnoge nisu za širenje. Ali svakako najzanimljiviji termin za korišćenje elektronske cigarete je “parenje”. Sam po sebi je dvosmislen pojam i ume i kod korisnika da izazove zanimljive reakcije kada ga prvi put čuju. Zanimljivo je bilo kada smo u sklopu naše kampanje radili i jedan muzički spot. Spot je rađen za pesmu naše najveće zvezde i kada sam se njenom timu predstavio kao stručni konsultant za pušenje, gde je nakon početnog šoka usledio smeh svih prisutnih. Prepuštam vašoj mašti na volju ali vas od srca pozivam da uživate u “parenju” . (smeh)

Vaša poruka za muškarce koji čitaju Wannabe Man?

Prihvatite sebe sa svim manama i vrlinama, verujte u sebe i uvek ispred sebe imajte jasan cilj. Verujte mi, granice ne postoje. Živite život bez kompromisa.

Fotografija:Dragan Asanov

Martina Lazić

Comments