6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Jesenji odevni komadi koji će ti biti najpotrebniji u narednom periodu

Intervju: Miloš Adamović, direktor JP “Stara planina”

Intervju: Miloš Adamović, direktor JP “Stara planina”

1/3

Od kako je otvoren, ski centar na Staroj planini privukao je veliku pažnju javnosti, ali i domaćih i stranih turista. Smešten u jugoistočnoj Srbiji, ovaj još uvek mlad ski centar privlačan je svim ljubiteljima ski sportova, ali i drugim adrenalinskim zavisnicima. Promocijom “Krova Srbije”, kako se još Stara planina naziva, bave se ljudi iz Javnog preduzeća “Stara planina”, na čelu sa direktorom Milošem Adamovićem, sa kojim smo porazgovarali o ovom sve popularnijem ski centru, lepotama Stare planine, ali i drugim razlozima koji ovaj biser Srbije čine tako posebnim.

WANNABE MAN: Od trenutka kada je predstavljena javnosti, Stara planina je postala omiljeni ski centar mnogih adrenalinskih zavisnika, zaljubljenika u ski sportove. Zašto Vi volite Staru planinu?

MILOŠ ADAMOVIĆ: Stara planina nosi naziv “Krov Srbije”, a ono što poseduje i što ja volim, to su prelepi predeli netaknute prirode koja je pravo bogatstvo naše zemlje. Imamo odličan hotel koji iz dana u dan podižemo na viši nivo u svim segmentima. Radimo i na proširenju dodatnih aktivnosti, jer je u ovom trenutku sužen izbor. S druge strane posmatrano, to je prednost zbog toga što se uživa svim čulima u prirodnoj lepoti koja nije zagađena kao na nekim drugim planinama. Kada kažem zagađena, ne mislim fizički već na infrastrukturu, neplansku gradnju i ostale elemente koji negativno utiču na prirodu. Na sreću, na Staroj planini priroda dominira i ljudski faktor je još uvek nije oskrnavio. Zato je izuzetan osećaj provesti zimu uz skijanje ili leto u šetnji obilazaći mnogobrojne predele i uživajući u lepotama ili džip avanturama. Ovo su razlozi zašto volim da, pored posla, provedem i slobodno vreme na Staroj planini.

milos adamovic intervju 1 Intervju: Miloš Adamović, direktor JP Stara planina

WANNABE MAN: Direktor ste Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma “Stara planina”. Da li sa lakoćom predstavljate Staru planinu kao novu turističku atrakciju i privlačite turiste da je posete?

MILOŠ ADAMOVIĆ: Činjenica je da je Stara planina realativno nova turistička atrakcija, koja nije prenaseljena i zato poznavaoci, kada je izaberu, tačno znaju gde dolaze. Pored jednog hotela koji trenutno imamo na raspolaganju, radimo i na planskom proširenju smeštajnih kapaciteta. Ova destinacija je atraktivna kako za domaće tako i za strane turiste. Raduje nas činjenica da razgovaramo sa ulagačima koji vide perspektivu i finansijski efekat, ali je država poslednja instanca koja će da odluči kako ćemo se odnositi prema stranim i domaćim ulagačima. Cilj na je da u narednih pet do deset godina napravimo pravi skijaški centar u Srbiji, i u ovom delu Balkana.

milos adamovic intervju 2 Intervju: Miloš Adamović, direktor JP Stara planina

WANNABE MAN: Svako ko je bar jednom posetio Staru planinu, ostao je očaran istoimenim hotelom koji krasi ovaj ski centar. Da li ste zadovoljni trenutnim odzivom turista i samim tokom ski sezone?

MILOŠ ADAMOVIĆ: Javno preduzeće na čijem sam čelu poslednjih dva i po meseca upravlja resortom i hotelom i izuzetno smo zadovoljni. U protekle dve-tri godine bilo je određenih problema, ali je trenutno popunjenost kapaciteta u zimskoj sezoni oko 90 posto, što je izuzetan uspeh. Želim da naglasim da to nije samo uspeh hotela Javnog preduzeća već je i uspeh za Srbiju, koja je prepoznala da u ovom delu zemlje može da se razvije turizam. Oni koji vole da posećuju planinske centre jednom odu na Kopaonik, drugi put na Staru planinu, pa na Zlatibor i vraćaju se gde im najviše odgovara. Dobro je poznato da Ministarstvo turizma radi na razvoju domaćeg turizma i da je premijer sugerisao na poseti naših destinacija, što je urodilo plodom, jer imamo porast gostiju iz Srbije. Tako da je svaka godina sve bolja i bolja na Staroj planini i očekujemo da će se ovakav trend nastaviti i u narednih 5 do 10 godina.

Wannabe TV

Editors choice