Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Karijera i biznis

Intervju: Miloš Perović, izvršni direktor Termovent Komerc

1/3

Termovent Komerc je nekada bio mala mašinska radionica, a danas je uspešna i razvijena moderna kompanija sa prosečnim godišnjim rastom proizvodnje od oko 20% posto. Ipak, izvršni direktor Miloš Perović, dobitnik nagrade SAM za najboljeg mladog menadžera, ne želi da se zaustavi na tome već će težiti da njegova kompanija postane još veća i uspešnija. Za to će trebati mnogo upornosti, truda i posvećenosti, ali upravo te osobine njega i odlikuju. Za naš magazin ovaj menadžer opisuje kako izgleda raditi u “ratnom” okruženju, ali i objašnjava zašto je prvi posao uvek najteži i zašto je važno takmičiti se samo sa boljima od sebe.

WANNABE MAN: Termovent je jedna od najperspektivnijih firmi u Srbiji koja se bavi proizvodnjom HVAC opreme, a poznati ste i u regionu i Evropskoj uniji. Šta je bilo ključno za postizanje ovakvog uspeha? 

MILOŠ PEROVIĆ: Definitvno je na prvom mestu jedan veliki rad. Sa druge strane, da bi jedna firma, koja dolazi iz male zemlje kao što je Srbija, uspela na stranim tržištima, znanje i kvalitet su takođe veoma važni. U svakom slučaju, veoma je teško dokazati se u tako velikoj konkurenciji, a to se postiže velikim trudom i zalaganjem. Prvi posao je bio najteži, a kasnije sve postaje lakše, jer dobre reference mnogo pomažu u dobijanju novog posla. Zato je i veoma važno da se svaki posao završi kvalitetno.

Milos menadzer godine Wannabe magazine Intervju: Miloš Perović, izvršni direktor Termovent Komerc

Sarađujete sa partnerima iz Belgije, Holandije, Rusije… Koje su prednosti saradnje sa inostranim partnerima?

Saradnja sa inostranim partnerima svakako donosi mnogo. S obzirom na to da je konkurencija u inostranstvu mnogo veća, iskustva koja se stiču u takvom okruženju su veoma vredna. Da bi se brže napredovalo, uvek je bolje takmičiti se sa boljima od sebe. Šta vam predstavlja najveći izazov u poslu? Kako ga rešavate? Najveći izazov u poslu mi predstavlja susretanje sa problemima koji nisu standardni i njihovo rešavanje. Svaki problem je različit i ne postoji model po kome ih je sve moguće rešiti, pa je to u stvari i najveći izazov. Neki se reše lakše, a neki teže, ali je čovek nakon svakog rešenog problema bogatiji za jedno veliko iskustvo.

Milos menadzer godine Wannabe magazine 2 Intervju: Miloš Perović, izvršni direktor Termovent Komerc

Wannabe TV

Editors choice