Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Dobrobiti koje donosi muzika

Šta sve možete pojesti za 30 dolara u različitim zemljama?

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

9 autfita koji nikada neće izaći iz mode

Recept: Hrskava piletina iz rerne

8 istaknutih ikona muškog stila

Mitovi o alkoholu u koje ne treba da veruješ

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Pravilna nega za svaki tip kože

Ovo su beauty rutine poznatih muškaraca

Letnji komadi koje možeš da nosiš i tokom jeseni

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Najluđe fobije – strahovi od najneverovatnijih stvari

Izoštri svoj pogled na ženski svet, jer, ovo su predrasude

Intervju: Moritz Fried

Intervju: Moritz Fried

1/2

Reklo bi se da je dečački san austrijskog bankara ostvaren u Srbiji. Moric Frid je pre svog biznisa samo voleo sladoled. Baš kao i svi mi. Austrijanac poreklom, kreator brenda Moritz EIS živeo je u Francuskoj, Španiji, Velikoj Britaniji i upustio se u sladoledni biznis. Inspirišu ga ljudi, nove avanture i želja za stalnim istraživanjem iz koje je osnovao svoju kompaniju i razradio potpuno inovativan pristup sladoledu. Od kvaliteta, ukusa, novog dizajna, do neobičnih promocija na Savi i Dunavu… Ako ste gost u radnjama u Ulici Vuka Karadžića 9 u Beogradu ili novootvorenoj radnji u Novom Sadu u prometnoj ulici Laze Telečkog, u Porto Montenegru u Crnoj Gori, nemojte se iznenaditi ukoliko vam Moric lično priđe da sa vama proćaska i čuje vaše utiske.

WANNABE MAN: Kada se odvažimo da okusimo najprefinjeniji sladoled u Beogradu zalutamo u Moritz Eis. Kako je nastala priča ovog sladoleda?

Moric Frid: Priča počinje mojom prvom posetom Srbiji. Prvi put sam u Srbiju došao na biciklu od Beograda do Beča, a onda me je moj tadašnji posao u finansijama opet poslovno doveo u Srbiju. Odlučio sam da napravim preokret u svom životu i privatno i poslovno. Zavoleo sam Srbiju toliko da sam rešio da ostanem da živim i razvijam biznis ovde.

Beograd, dinamičan, multikulturalan grad na dve reke, gostoprimljivi i srdačni ljudi u celoj Srbiji su me oduševili. Rešio sam da Moritz EIS bude 100% prirodan, ručno pravljen od pažljivo biranih sastojaka iz Srbije. Okupio sam najkreativnije umetnike, dizajnere, arhitekte, kolekcionare, fotografe, ali i ljude iz kulinarskog sveta koji su napravili ono što Moritz EIS jeste danas.

Posvetivši celu delatnost ovom desertu, čiji se prvi tragovi pojavljuju još kod drevnih Kineza, ne možemo, a da vas ne pitamo – po čemu je sladoled posebniji u odnosu na druge poslastice?

Sladoled ne poznaje generacije. Od deteta koje obožava da umrlja lice sladoledom od čokolade, do bankara, koji sam bio, pa mi slučajno kap sorbea završi na beloj košulji, svi mi volimo sladoled. Sladoled budi vašu maštu, posebno u našoj sladoledionici gde konstantno moramo biti kreativni i zadovoljiti naše klijente. Ja to baš i volim!

Postoji mnogo razloga zbog kojih je Moritz Eis sladoled poseban. Samo jedan od njih je taj što je potpuno prirodan. Koje razloge biste vi istakli?

Od samog početka, naš cilj je bio da serviramo naš proizvod u najboljem mogućem okruženju. Mi nismo samo napravili prirodan sladoled, već pružamo našim kupcima poseban doživljaj. Svaki detalj u radnjama je pažljivo odabran. Ambijent i muzika koju puštamo na galeriji namenjena je opuštanju… poseban FIP radio iz sedamdesetih godina iz Pariza.

IMG 4385 Intervju: Moritz Fried

Interesantno je da organizujete i radionice za decu i za odrasle, u kojima, u okruženju u kome se zaista i proizvodi Moritz Eis sladoled. Čime su posetioci najviše fascinirani?

Ahh, daa, svi smo mi deca. Posebno ja. Pogađajte, sladoledom. Kako sam i rekao malopre mi se igramo sa generacijama, jaz ne postoji – predlažemo radionice, koncerte, aktivnosti koje odgovaraju svima.

Wannabe TV

Editors choice