Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Intervju: Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala

1/3

Nikola Vrdoljak je zaista inovativan preduzetnik, koji je u dosadašnjoj karijeri bio pokretač više projekata u oblasti digitalnog marketinga i medija. Završio je ekonomiju u Njujorku, ali se, kako kaže, slučajno obreo u sferi “digitala” i shvatio da je u njemu potencijal, zato što je tek u nastajanju. Kao programski direktor “Weekend Media Festivala“, on već osam godina kreira program koji se bavi najaktuelnijim pitanjima u sferi “digitala” i dovodi neke od svetski poznatih predavača. Sa nama je podelio novine koje festival ove godine donosi, a otkrio nam je i neke pojedinosti vezane za njegov životni stil.

WANNABE MAN: Vašim imenom su potpisani mnogi uspešni projekti. Ipak, Weekend Media Festival je možda najveći doprinos koji ste do sada dali regionalnoj medijskoj sceni. Šta se promenilo na tom planu nakon sedam održanih festivala?

NIKOLA VRDOLJAK: Puno toga se promijenilo. “Weekend” je krenuo kao festival medija i marketinga, ali se mijenjao kao i mediji i marketing. danas su naše teme mediji i marketing, ali i kreativnost, biznis i tehnologija. U svijetu informacija komunikacije više nisu samo dio nekog biznisa već njegova sama suština.

Kompanije postaju mediji same za sebe i proizvode sve više sadržaja. Sve ovo uzrokovano je velikim tehnološkim promjenama. Vremena promjena su često teška vremena. Ipak, promatrajući koje se sve promjene događaju u našem svakodnevnom životu, upravo zbog tehnologije, malo je reći da su ovo uzbudljiva vremena.

nikola vrdoljak i tomo ricov Intervju: Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala

Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak

Po kojim kriterijumima, sa pozicije programskog direktora, birate teme i predavače na festivalu?

Želimo prenijeti promjene koje sam spomenuo u prošlom pitanju. Imamo tri programska bloka odvojena po formatu. Predavače uglavnom zovemo s razvijenijih tržišta da nam prenesu i približe ključne trendove. U panelima, s druge strane, sudjeluju ključni ljudi iz regije gdje raspravljamo ono najvažnije što se dogodilo u zadnjoj godini. Treće su radionice gdje sudionici festivala mogu izaći s vrlo konkretnim znanjima. Program je opsežan i ide u 6 dvorana paralelno. Siguran sam da svatko pronađe nešto za sebe na “Weekend”-u.

Wannabe TV

Editors choice