Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Karijera i biznis

Intervju: Nina i Nađa

Danas nam je divan dan, rodio se Wannabe Man. Na svet nije došao urlajući kako to mi činimo, ali jesmo svi ovde u redakciji pomalo urlali i bili “urlani”. Takva je priroda lansiranja svakog novog lifestyle magazina. U tom smislu, dogodio se i mali prevrat. Pošto je magazin posvećen muškarcima, odlučili smo da malo propitamo glavne dame Ninu i Nađu. Onako opušteno i ortački…

NadjaNina Intervju: Nina i Nađa

Dama desno je Nađa Jokanović, CMO, a do nje je Nina Milović, CEO

Kako ste? Kako život? Šta ima novo? Nismo vas dugo videli i čuli, samo, bre, nešto radite?

Nina: Pa radimo, šta ćemo, moramo! Stalno nešto novo pravimo, takav je pos’o. Evo Nađa pored mene i dalje šalje pozivnice za večerašnju žurku, ja se jurim sa novinarima, fotografima i programerima i ostatkom ekipe. A inače smo dobro, iako izgleda da nas nema, pogotovo mene, ali smo tu, samo nas ne vidite, jer kao što znaš, ubismo se od posla. Pošto Nađa nema vremena moraću da ti odgovorim i na ostatak pitanja u njeno i svoje ime. A i ne moram mnogo da pričam, fine su nam fotke. (smeh)

Nadja01 Intervju: Nina i Nađa

Juhu! Žurka! Da li je to slavlje kojim možemo da obeležimo završetak jedne faze? Da li su prošli burni dani volonterskog pokreta i kako sve to izgleda iz ove tačke?

Kad kažeš “volonterski pokret” baš dobro zvuči. I čini mi se kao da je bilo u prošlom životu. Neviđeno je koliko toga može da se uradi i promeni za tako kratak period, za period od samo četiri godine, kažem samo četiri, jer četiri godine u poslovnom smislu ne predstavlja mnogo. Danas Wannabe tim broji dvadeset “in house” saradnika i nekolicinu spoljnih saradnika, kao i ljude na praksi. Nadamo se da će se postepeno proširiti Wannabe tim u skladu sa razvojem svih naših daljih projekata. Jer zamisli imamo još ideja! (smeh)

Nadja02 Intervju: Nina i Nađa

Kad smo već kod ideje. Čemu Wannabe Man? Da li je to odgovor na činjenicu da Wannabe Magazine (potajno ili javno) čita sasvim zavidan broj mušaraca? Sve više muškaraca čita ženske časopise ne bi li nešto skapirali. Ali kako je muškarcima često neophodno sve brutalno jasno razložiti da li je Wannabe Man pokušaj da nam se stavi do znanja kako bi stvari trebalo da stoje? Dakle, zašto Wannabe Man i zašto u ovom trenutku?

Jedan od razloga jeste to što nas čita i muška publika, a drugi razlog je to što su nam se muškarci sami obraćali sa pitanjem zašto ne postoji magazin poput Wannabe Magazinea namenjen samo njima. Tačan odgovor zašto baš u ovom trenutku ne postoji, desilo se vrlo spontano kao i sve što se do sada spontano razvijalo kada su svi naši projekti u pitanju. A i činjenica je da nedostaje dobar muški lifestyle online magazin u Srbiji, tako da šta fali da postoji još nešto kul za čitati na netu?

Nadja03 Intervju: Nina i Nađa

Ko je Wannabe Man? Da li on postoji ili ga treba napraviti? Šta Wannabe Man nije?

‘Ajde probaću da ti objasnim ovako. Wannabe Man je zabava za muškarce koji se ne hvale time što ne rade, za muškarce koji grade, za muškarce koji se ne plaše mode, za muškarce koji ne moraju biti metroseksualci da bi lepo izgledali, za muškarce koji poznaju moć brade i obazrivo je koriste, za muškarce koji se ne lože na moćne automobile, moćne satove i moćne računare, jer moć već imaju i dolazi u drugačijim bojama od običnog. Je l’ dovoljno jasno ili da još objašnjavam?

Nina01 Intervju: Nina i Nađa

Kako da srpski muškarci postanu Wannabe Man i da li je to moguće ili je Wannabe Man utopija kojoj treba stremiti i ne živcirati se ako se ne ostvari?

Pošto su Wannabe Man delimično kreirale žene iz redakcije, teško da iko može da dostigne te standarde, jer zaboga, ko može da zadovolji tolike žene. (smeh) Šalu na stranu, nije uopšte poenta da bilo koji muškarac postane Wannabe Man niti da se preterano trudi da isprati ono što mi nudimo od modnih trendova ili nekih rešenja kada su, na primer, problemi u muško-ženskim odnosima u pitanju. Ideja svega, pa i ovoga što mi radimo jeste da se svi oni koji čitaju dobro zabave, opuste, a i pomalo informišu uz sadržaj koji im nudimo.

Nina03 Intervju: Nina i Nađa

Kako je i da li je uopšte moguće muškarca privoleti modi? Da li je u tom smislu metroseksualac odmakao previše ili je starozavetni brdski muškarac balkanskog tipa odmakao premalo?

Naravno da je moguće muškarca privoleti modi i to verovatno najpre žena bliska muškarcu može da učini, samo je poenta u pristupu upravo te žene, kada muškarcu predstavlja modu, a da se ne lažemo svi volimo da izgledamo pristojno i lepo, kao i da imamo kvalitetne i dobro dizajnirane komade na sebi, pa što bi muškarci bili izuzeti od toga. Mogu da kažem da nažalost nemamo toliko muškaraca koji kapiraju modu, čak naprotiv i dalje su muškarci prilično modno neosvešćeni. Sretala sam muškarce koji su izrazito obrazovani i harizmatični, ali čiji je izgled i odnos prema odevanju bio toliko loš da je kvario njihov opšti utisak. Mislim da u današnje vreme nemamo taj luksuz da izgledamo loše na prvi pogled, a kad kažem loše mislim na neprikladno i neukusno odevanje. Sviđalo se to muškarcima ili ne njihove cipele, njihov sat, njihove pantalone, frizura i ostalo i te kako govore o njima i njihovom odnosu prema sebi i kako oni žele da ih okolina doživljava. Moda ne može da nadomesti suštinske nedostatke ličnosti, ali je savršen pokazatelj stila i govori mnogo o našim afinitetima, tendencijama, životnom standardu i obrazovanju. Tako da muškarci ne treba da beže od mode i građenja prepoznatljivog stila.

Nina02 Intervju: Nina i Nađa

Šta biste poručili beo/gradskim momcima? Dakle, ne mislimo samo na momke Beograđane, već i na sve koji bi tako želeli da se osećaju?

Beogradskim momcima i momcima koji to žele da budu poručila bih da je jednostavnost ključ njihovog uspeha, kako u stilu, tako i u ponašanju. Jednostavno, jasno i direktno izražavajte se i kroz modu i kroz život, jer sve ostalo nije džentlmenski. Za nas žene idealni Wannabe Man je upravo džentlmen. Evo i Nađa se slaže! Je l’ dolaziš večeras i šta ćeš da obučeš? (smeh)

Dolazim, naravno, u pokušaju da ne ispadnem jedan od tih harizmatičnih što se oblače kao Šumar.

Ranko Trifković

Wannabe TV

Editors choice