Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Kako da budete srećni na poslu?

1/3

Na poslu provodite veći deo vremena u danu i nakupite veći deo stresa koji nosite sa sobom, zato je važno da se što bolje osećate u sredini u kojoj radite. Sreća na poslu ne zavisi samo od toga da li volite svoj posao i nalazite sebe u potpunosti, već i od vašeg odnosa prema poslu, profesionalnosti, sposobnosti da rešavate zadatke i probleme i da održavate korektne odnose sa kolegama i saradnicima. Evo nekih saveta za postizanje sreće na poslu.

Ne gubite vreme oko traženja krivca kad se desi nešto loše

Ako ste vi odgovorni, prihvatite tu odgovornost smesta – tako ćete brže prevazići problem. Ako ne znate tačno ko je odgovoran, nemojte gubiti vreme na istraživanje – neka svako radi prema svojoj savesti, a ono što valja i što donosi rezultate uvek će biti zapaženo. Kad se desi nešto loše, usredsredite se da popravite šta se može popraviti, da sagledate posledice i da svoje dalje delovanje usmerite u odnosu na njih.

Kako da budete srećni na poslu Kako da budete srećni na poslu?

Praktikujte ekstremnu otpornost

Ekstremno otporni materijali su oni elastični. Ekstremna otpronost na poslu znači da ste u stanju da se vrlo brzo saberete kad su nevolje u toku – pojačan pritisak zbog rokova, dolazak kontrole, manjak radnika zbog odmora, a višak posla – kad morate da radite i razmišljate za dvoje, prosto se skoncentrišete i učinite to. Kad gužva, pritisak i problemi prođu, osećaćete se iscrpljeno, ali bićete ponosni na sebe. Kad znate da ste dorasli svakom zadatku, imate svaki razlog za samopouzdanje i samopoštovanje.

Pustite zamerke i prebacivanja

Prosto, nemojte se baviti time. Sigurno imate i materijala i razloga, ali čemu? Da li će to promeniti ljude kojima prebacujete? Da li ćete imati bolji poslovni učinak? Da li će vas neko više ceniti? Da li ćete se bolje osećati? Odgovor na sva pitanja je negativan, a jedino pozitivno što možete učiniti je da se uopšte ne uplićete u besmisleno kritikovanje i zameranje.

Wannabe TV

Editors choice