Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

Letnji aksesoari za muškarce sa stilom

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Domaći zadatak za leto: 5 knjiga koje zaista treba da pročitaš (ponovo)

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Ljubavna oda Joe Jonasa za Sophie Turner u vidu pesme “Hesitate”

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Kako da izađete na kraj sa negativnim osećanjima prema šefu

Kako da izađete na kraj sa negativnim osećanjima prema šefu

1/2

Dnevni zahtevi posla stresni su sami po sebi, ali ako imate loše odnose sa šefom, odnosno, nervira vas i izaziva u vama negativna osećanja, to je dodatni stres, koji vam uopšte nije potreban i koji treba da pokušate da kanališete.

Kad postoji naboj, teško je razmišljati razumno i dobronamerno, ali kad pobesnite na poslu jer vas šef preopterećuje zadacima i očekivanjima, ponaša se cinično ili vas kritikuje (pred drugima), pokušajte da se setite da je i on preopterećen poslom i odgovornošću i da je takođe pod stresom. U tom stanju, ljudi postaju nezadovoljni, uznemireni i ne ponašaju se prijateljski – šef prenosi na vas svoj stres i nervozu i nije toga svestan, ali ako ste vi toga svesni, to će vam pomoći da ne shvatate stvari lično i da se emotivno distnacirate. Šef verovatno nema ništa protiv vas, samo je loše raspoložen i preopterećen. Verovatno ste ga viđali i u boljem izdanju – kad motiviše zaposlene, rešava probleme, upućuje pohvale i deluje energično i zadovoljno.

posao Kako da izađete na kraj sa negativnim osećanjima prema šefu

Pokušajte da posmatrate šefa koji vas nervira sa empatijom i razumevanjem, možda vam deluje odbojno i nemoguće, ali i sam pokušaj će vam umanjiti naboj – vaše misli će biti usmerene pozitivno i ljutnja i strah će popustiti i smanjiti se.

Vežbajte tu empatiju – zamislite da ste na njegovom mestu. I dalje imate sve privatne, porodične, zdravstvene i ostale brige, strahovanja i probleme, a još imate i odgovornost za upravljanje firmom, za poslovne rezultate, za zaposlene, saradnike, opstanak na tržištu… Možda on stvarno nije prijatna i simpatična osoba, ali je verovatno čovečan barem kao i vi – kao i svako drugi. Šef verovatno nije neprijatan zato što uživa u tome da zastrašuje zaposlene i da ostavlja loš utisak, nego je to njegova reakcija na stres i opterećenje kome je izložen u svom poslu i u svom privatnom životu.

Wannabe TV

Editors choice