Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako da izađete na kraj sa negativnim osećanjima prema šefu

Kako da izađete na kraj sa negativnim osećanjima prema šefu

1/2

Dnevni zahtevi posla stresni su sami po sebi, ali ako imate loše odnose sa šefom, odnosno, nervira vas i izaziva u vama negativna osećanja, to je dodatni stres, koji vam uopšte nije potreban i koji treba da pokušate da kanališete.

Kad postoji naboj, teško je razmišljati razumno i dobronamerno, ali kad pobesnite na poslu jer vas šef preopterećuje zadacima i očekivanjima, ponaša se cinično ili vas kritikuje (pred drugima), pokušajte da se setite da je i on preopterećen poslom i odgovornošću i da je takođe pod stresom. U tom stanju, ljudi postaju nezadovoljni, uznemireni i ne ponašaju se prijateljski – šef prenosi na vas svoj stres i nervozu i nije toga svestan, ali ako ste vi toga svesni, to će vam pomoći da ne shvatate stvari lično i da se emotivno distnacirate. Šef verovatno nema ništa protiv vas, samo je loše raspoložen i preopterećen. Verovatno ste ga viđali i u boljem izdanju – kad motiviše zaposlene, rešava probleme, upućuje pohvale i deluje energično i zadovoljno.

posao Kako da izađete na kraj sa negativnim osećanjima prema šefu

Pokušajte da posmatrate šefa koji vas nervira sa empatijom i razumevanjem, možda vam deluje odbojno i nemoguće, ali i sam pokušaj će vam umanjiti naboj – vaše misli će biti usmerene pozitivno i ljutnja i strah će popustiti i smanjiti se.

Vežbajte tu empatiju – zamislite da ste na njegovom mestu. I dalje imate sve privatne, porodične, zdravstvene i ostale brige, strahovanja i probleme, a još imate i odgovornost za upravljanje firmom, za poslovne rezultate, za zaposlene, saradnike, opstanak na tržištu… Možda on stvarno nije prijatna i simpatična osoba, ali je verovatno čovečan barem kao i vi – kao i svako drugi. Šef verovatno nije neprijatan zato što uživa u tome da zastrašuje zaposlene i da ostavlja loš utisak, nego je to njegova reakcija na stres i opterećenje kome je izložen u svom poslu i u svom privatnom životu.

Wannabe TV

Editors choice