Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako da prevaziđeš sumnju u svoje poslovne sposobnosti

Kako da prevaziđeš sumnju u svoje poslovne sposobnosti

1/2

Završio se poslovni sastanak, na kome ste imali prezentaciju ili ste nešto izlagali i čini vam se da je sve prošlo dobro. Ali, iz minuta u minut postajete sve nesigurniji, preispitujete se i čini vam se da ste propustili mnogo toga bitnog, a izložili nevažne sitnice i sve se lošije osećate. Čini vam se da ste bili potpuno neubedljivi, ili čak smešni i neadekvatni. Ovakva osećanja vas često proganjaju na poslu i uništavaju vam samopouzdanje – evo nekih načina kako da to prevaziđete.

Proslavljajte svoje uspehe

Potrudite se da obeležite na neki simboličan način svaki osećaj postignuća – uspeh koji se slavi ne mora da bude neka velika stvar, neka prekretnica, unapređenje, uspešno okončanje velikog projekta. To može da bude činjenica da ste danas asistirali kolegi koji se baš vama obratio za pomoć i da ste mu pomogli da reši problem - odlično ste to uradili i zaslužujete nagradu, zato kupite sebi sebi neku sitnicu, častite se pićem, napravite sebi zdrav i ukusan obrok… Uputite sebi kompliment – zapišite da ste danas bili sjajni i da se zbog toga osećate sjajno.

Smislite svoju mantru samopouzdanja

To ne mora da bude neka naročito zvučna i ozbiljna meditativna mantra, ali pronađite nekoliko reči koje vama deluju smisleno i ohrabruju vas i koje će vam pomoći da se fokusirate i ne izgubite samopouzdanje u situacijama na poslu, kada počinjete da sumnjate u sebe i da se osećate nesigurno. Nešto tipa “mogu ja to” ili “verujem u sebe” ili “sve je kako treba” – smisite sami svoju mantru.

Wannabe TV

Editors choice