Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Kako da prevaziđeš sumnju u svoje poslovne sposobnosti

Kako da prevaziđeš sumnju u svoje poslovne sposobnosti

1/2

Završio se poslovni sastanak, na kome ste imali prezentaciju ili ste nešto izlagali i čini vam se da je sve prošlo dobro. Ali, iz minuta u minut postajete sve nesigurniji, preispitujete se i čini vam se da ste propustili mnogo toga bitnog, a izložili nevažne sitnice i sve se lošije osećate. Čini vam se da ste bili potpuno neubedljivi, ili čak smešni i neadekvatni. Ovakva osećanja vas često proganjaju na poslu i uništavaju vam samopouzdanje – evo nekih načina kako da to prevaziđete.

Proslavljajte svoje uspehe

Potrudite se da obeležite na neki simboličan način svaki osećaj postignuća – uspeh koji se slavi ne mora da bude neka velika stvar, neka prekretnica, unapređenje, uspešno okončanje velikog projekta. To može da bude činjenica da ste danas asistirali kolegi koji se baš vama obratio za pomoć i da ste mu pomogli da reši problem - odlično ste to uradili i zaslužujete nagradu, zato kupite sebi sebi neku sitnicu, častite se pićem, napravite sebi zdrav i ukusan obrok… Uputite sebi kompliment – zapišite da ste danas bili sjajni i da se zbog toga osećate sjajno.

Smislite svoju mantru samopouzdanja

To ne mora da bude neka naročito zvučna i ozbiljna meditativna mantra, ali pronađite nekoliko reči koje vama deluju smisleno i ohrabruju vas i koje će vam pomoći da se fokusirate i ne izgubite samopouzdanje u situacijama na poslu, kada počinjete da sumnjate u sebe i da se osećate nesigurno. Nešto tipa “mogu ja to” ili “verujem u sebe” ili “sve je kako treba” – smisite sami svoju mantru.

Wannabe TV

Editors choice