Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako da uvežbaš “pobedničko” rukovanje

Kako da uvežbaš “pobedničko” rukovanje

1/2

Za poslovni uspeh je veoma važno kakav utisak ostavljate, a za pozitivan utisak potrebno vam je, pre svega, pobedničko rukovanje. Bilo da idete na razgovor za posao, prisustvujete sastanku, ili vi držite poslovni prijem, rukovanje je obavezan početak i kraj poslovne komunikacije i ljudi će vas ocenjivati po vašem stisku ruke.

Dobar stisak ruke nije prejak – ne želite da nekoga boli ruka posle rukovanja sa vama, niti da ostavite utisak dominacije, nego da vas dožive kao srdačnu osobu od poverenja. Zato uz rukovanje obavezno ide pogled u oči i osmeh.

rukovanje 1 Kako da uvežbaš pobedničko rukovanje

Rukovanje otkriva vašu nervozu, ili distancu, odaje utisak pristupačnosti i poslovnosti, ili nezainteresovanosti i rasejanosti. Pobednički stisak ruke je prava kombinacija toplog, čvrstog (ali ne prejakog) stiska ruke, srdačnog osmeha i pronicljivog pogleda. Ako je neki sastojak prenaglašen, ili izostaje, možete ostaviti utisak nedovoljno samopouzdane i mlake osobe, ili suviše nametljivog i agresivnog tipa.

Pobedničko rukovanje odaje samouverenu, inteligentnu, živahnu i komunikativnu osobu, sposobnu da predvodi, organizuje, odlučuje. A to nikako nije mlak stisak znojave šake (riba-rukovanje), niti je čelični stisak, posle koga ruka ostaje blago paralisana (krckalica za kosti), niti je ograničen stisak vrhovima prstiju, kao da se gadite da dodirnete nečiju ruku (pinceta-stil). Takođe nije ni žestoko trešenje ruke sagovornika, kao da pokušavate da pokrenete zaribalu pumpu za vodu.

Nije dovoljno reći da je pravo, odmereno, pobedničko rukovanje sve suprotno od navedenog, pa da vidimo onda šta je!

Wannabe TV

Editors choice