Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Karijera i biznis

Kako uspešni muškarci balansiraju između poslovnog i privatnog života?

1/2

Jedno od najvećih umeća u životu jeste postići harmoniju između profesionalnog i privatnog života. Ova dva odvojena segmenta često imaju tendenciju da se mešaju, ako ne obratite pažnju.

Uspešan muškarac nije onaj koji je dostupan klijentima ili nadređenima 24/7 ili onaj ko na posao donosi privatne probleme – već muškarac koji zna da postavi zdrave granice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUSINESSMAN.UA (@businessmanmag)

Izuzetno je teško balansirati i često ćete imati osećaj kao da hodate po kanapu, 10 metara iznad zemlje. Ali, to ne znači da je nemoguće, nego samo da vam treba vežbe i rada na sebi. Postoji nekoliko tehnika i saveta koje morate probati ako želite da postignete ovakav savršeni balans.

Odredite jasne prioritete

Nekome je prioritet porodica, a nekome karijera – oba izbora su sasvim ok. Ono čega treba da budete svesni je da nikad nećete moći da budete podeljeni 50%-50%. Dakle, jedna od ove dve stvari mora biti glavna u vašem životu i njoj ćete posvećivati više pažnje.

Na vama je da odlučite šta vam je važnije. Ukoliko imate decu, sasvim je prirodno da želite više vremena da provodite sa njima, u njihovom vaspitanju, završavanju domaćih zadataka i igri, što znači da posao tu ne sme da se meša. Kada završite sa radnim vremenom, posao vas više ne interesuje. Posao ne postoji danima kada ne radite.

Nažalost, to često znači i da nećete moći toliko da napredujete na poslu, ali to vam svakako nije toliko bitno ako ste se odlučili da se posvetite porodici. U redu je da se u vašem životu ne vrti sve oko posla.

Sa druge strane, neki muškarci, češće oni bez porodice i sličnih obaveza, se odluče na to da se posvete karijeri. Ako želite da napredujete, morate se tome posvetiti u potpunosti. Nekad će posao zahtevati da radite više od 8h dnevno, to može značiti da se nećete toliko često viđati sa prijateljima i devojkom.

Wannabe TV

Editors choice