Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Karakteristike dobrog timskog radnika

Karakteristike dobrog timskog radnika

1/2

U savremenom poslovnom svetu, biti sposoban i dobar timski radnik, jednako je cenjeno, kao i biti dobar lider. Osobine dobrog timskog igrača su one iste koje mu omogućavaju i da preuzme odgovornost za samostalno obavljanje zadataka i najbolje je kad ste u stanju da kvalitetno radite i samostalno i u timu. Ali, kad se nađete u poslu u kome da sarađujete sa drugima, neophodno je da pokažete predusretljivost, toleranciju, strpljenje i sposobnost prepoznavanja optimalnih rešenja.

Strpljenje i tolerancija

Danas kada u svemu toliko žurimo, ograničeni smo rokovima i pokušavamo da multitaskujemo i stalno smo pod stresom, strpljenje i tolerancija su retke i dragocene osobine. Kao timski radnik, treba da budete spremni da se prilagodite timu, odnosno, da budete strpljivi u periodu prilagođavanja i pronalaženja najboljeg načina funkcionisanja, bilo da ste došli kao nov član tima, ili ste deo tima koji je upravo formiran. Sukobi mišljenja, stilova i ličnosti su neminovni i zato je potrebno da jedni druge tolerišete, da uvažavate sve različitosti i posmatrate ih kao način na koji neko može da doprinese timu – tako što stvari vidi, shvata i pristupa im različito od ostalih.

Saradnja i kolegijalnost

Članove tima treba da shvatite kao svoje saradnike, a ne kao konkurenciju sa kojom treba da se nadmećete – timu ne dokazujete koliko ste bolji od njih, nego koliko ste u stanju da cenite ono najbolje u svakome od njih. Podela posla u timu, trebalo bi da se obavlja prema specifičnim sposobnostima svakog člana – jedan je analitičan i temeljan, ali spor, drugi je brz i prodoran, treći uvek ima kreativne ideje… Pronađite svoje mesto u timu i ponudite saradnicima ono najbolje od sebe.

Wannabe TV

Editors choice