Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Karakteristike dobrog timskog radnika

Karakteristike dobrog timskog radnika

1/2

U savremenom poslovnom svetu, biti sposoban i dobar timski radnik, jednako je cenjeno, kao i biti dobar lider. Osobine dobrog timskog igrača su one iste koje mu omogućavaju i da preuzme odgovornost za samostalno obavljanje zadataka i najbolje je kad ste u stanju da kvalitetno radite i samostalno i u timu. Ali, kad se nađete u poslu u kome da sarađujete sa drugima, neophodno je da pokažete predusretljivost, toleranciju, strpljenje i sposobnost prepoznavanja optimalnih rešenja.

Strpljenje i tolerancija

Danas kada u svemu toliko žurimo, ograničeni smo rokovima i pokušavamo da multitaskujemo i stalno smo pod stresom, strpljenje i tolerancija su retke i dragocene osobine. Kao timski radnik, treba da budete spremni da se prilagodite timu, odnosno, da budete strpljivi u periodu prilagođavanja i pronalaženja najboljeg načina funkcionisanja, bilo da ste došli kao nov član tima, ili ste deo tima koji je upravo formiran. Sukobi mišljenja, stilova i ličnosti su neminovni i zato je potrebno da jedni druge tolerišete, da uvažavate sve različitosti i posmatrate ih kao način na koji neko može da doprinese timu – tako što stvari vidi, shvata i pristupa im različito od ostalih.

Saradnja i kolegijalnost

Članove tima treba da shvatite kao svoje saradnike, a ne kao konkurenciju sa kojom treba da se nadmećete – timu ne dokazujete koliko ste bolji od njih, nego koliko ste u stanju da cenite ono najbolje u svakome od njih. Podela posla u timu, trebalo bi da se obavlja prema specifičnim sposobnostima svakog člana – jedan je analitičan i temeljan, ali spor, drugi je brz i prodoran, treći uvek ima kreativne ideje… Pronađite svoje mesto u timu i ponudite saradnicima ono najbolje od sebe.

Wannabe TV

Editors choice