Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

Letnji aksesoari za muškarce sa stilom

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Domaći zadatak za leto: 5 knjiga koje zaista treba da pročitaš (ponovo)

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Ljubavna oda Joe Jonasa za Sophie Turner u vidu pesme “Hesitate”

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Karakteristike dobrog timskog radnika

Karakteristike dobrog timskog radnika

1/2

U savremenom poslovnom svetu, biti sposoban i dobar timski radnik, jednako je cenjeno, kao i biti dobar lider. Osobine dobrog timskog igrača su one iste koje mu omogućavaju i da preuzme odgovornost za samostalno obavljanje zadataka i najbolje je kad ste u stanju da kvalitetno radite i samostalno i u timu. Ali, kad se nađete u poslu u kome da sarađujete sa drugima, neophodno je da pokažete predusretljivost, toleranciju, strpljenje i sposobnost prepoznavanja optimalnih rešenja.

Strpljenje i tolerancija

Danas kada u svemu toliko žurimo, ograničeni smo rokovima i pokušavamo da multitaskujemo i stalno smo pod stresom, strpljenje i tolerancija su retke i dragocene osobine. Kao timski radnik, treba da budete spremni da se prilagodite timu, odnosno, da budete strpljivi u periodu prilagođavanja i pronalaženja najboljeg načina funkcionisanja, bilo da ste došli kao nov član tima, ili ste deo tima koji je upravo formiran. Sukobi mišljenja, stilova i ličnosti su neminovni i zato je potrebno da jedni druge tolerišete, da uvažavate sve različitosti i posmatrate ih kao način na koji neko može da doprinese timu – tako što stvari vidi, shvata i pristupa im različito od ostalih.

Saradnja i kolegijalnost

Članove tima treba da shvatite kao svoje saradnike, a ne kao konkurenciju sa kojom treba da se nadmećete – timu ne dokazujete koliko ste bolji od njih, nego koliko ste u stanju da cenite ono najbolje u svakome od njih. Podela posla u timu, trebalo bi da se obavlja prema specifičnim sposobnostima svakog člana – jedan je analitičan i temeljan, ali spor, drugi je brz i prodoran, treći uvek ima kreativne ideje… Pronađite svoje mesto u timu i ponudite saradnicima ono najbolje od sebe.

Wannabe TV

Editors choice