Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Loše strane zaposlenja u velikim korporacijama – za dobre radnike

Loše strane zaposlenja u velikim korporacijama – za dobre radnike

1/2

Raditi u velikoj kompaniji, smatra se dobrim zaposlenjem – neko ko nije suviše ambiciozan, može da nađe svoje mesto u korporaciji, kao jedan od točkića koje pokreću mašineriju. Ali, dobri radnici se često osećaju sputano u velikim kompanijama i napuštaju ih, birajući manje kompanije, u kojima mogu da ostvare svoje ambicije, da postignu da se njihov rad više ceni i da se osećaju bolje i ispunjenije. Ako vam smetaju ove stvari, onda niste neko ko će se uklopiti u glomaznu mašineriju velikog preduzeća i bićete zadovoljniji nekim drugim poslom, čak i za manju platu.

Preobimna birokratija

To je jedan od glavnih razloga koje dobri radnici navode kao uzrok svog nezadovoljstva u korporaciji i potrebe da promene posao – svaka aktivnost zahteva nekoliko papira, potvrda, evidencija, zapisnika, protokoli su komplikovani i usporavaju rad. Pritom, dobri radnici osećaju da je tolika birokratija besmislena, nelogična i neosnovana i da su pravila previše kruta i sputavajuća. Oni bi voleli da sami određuju pravila, koja smatraju razumnim i potrebnim, pa se zato često opredeljuju da pokrenu sopstveni posao, ili da se sa nekim udruže u poslovanju manje firme.

Talenat se ne ceni

U velikoj korporaciji nema prostora za ispoljavanje i razvijanje talenta – najbolji i najsposobniji radnici žele posao koji će ih inspirisati, omogućiti im da ulože svoju strast i predanost i raditi ono što ih zaista zanima, jer su svesni da u takvom pristupu daju najbolje rezultate. Najbolje radnike najmanje motiviše novac, oni više cene priliku da učestvuju u nečemu važnom, smislenom, što ih istinski angažuje i pokreće.

Wannabe TV

Editors choice