Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Loše strane zaposlenja u velikim korporacijama – za dobre radnike

1/2

Raditi u velikoj kompaniji, smatra se dobrim zaposlenjem – neko ko nije suviše ambiciozan, može da nađe svoje mesto u korporaciji, kao jedan od točkića koje pokreću mašineriju. Ali, dobri radnici se često osećaju sputano u velikim kompanijama i napuštaju ih, birajući manje kompanije, u kojima mogu da ostvare svoje ambicije, da postignu da se njihov rad više ceni i da se osećaju bolje i ispunjenije. Ako vam smetaju ove stvari, onda niste neko ko će se uklopiti u glomaznu mašineriju velikog preduzeća i bićete zadovoljniji nekim drugim poslom, čak i za manju platu.

Preobimna birokratija

To je jedan od glavnih razloga koje dobri radnici navode kao uzrok svog nezadovoljstva u korporaciji i potrebe da promene posao – svaka aktivnost zahteva nekoliko papira, potvrda, evidencija, zapisnika, protokoli su komplikovani i usporavaju rad. Pritom, dobri radnici osećaju da je tolika birokratija besmislena, nelogična i neosnovana i da su pravila previše kruta i sputavajuća. Oni bi voleli da sami određuju pravila, koja smatraju razumnim i potrebnim, pa se zato često opredeljuju da pokrenu sopstveni posao, ili da se sa nekim udruže u poslovanju manje firme.

Talenat se ne ceni

U velikoj korporaciji nema prostora za ispoljavanje i razvijanje talenta – najbolji i najsposobniji radnici žele posao koji će ih inspirisati, omogućiti im da ulože svoju strast i predanost i raditi ono što ih zaista zanima, jer su svesni da u takvom pristupu daju najbolje rezultate. Najbolje radnike najmanje motiviše novac, oni više cene priliku da učestvuju u nečemu važnom, smislenom, što ih istinski angažuje i pokreće.

Wannabe TV

Editors choice