Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Ovo je deset navika koje se vašem šefu sigurno neće dopasti

1/2

Ako vam je stalo do uspeha na poslu, važno je da razumete jednu stvar – ljudi koji deluju produktivno zapravo ne rade više, već znaju kako da pametnije organizuju svoje dane. To nije jednostavno, i potrebno vam je vreme da uđete u praksu produktivnosti, ali možete početi od toga šta ne bi trebalo da radite na poslu. Zato vam u nastavku predstavljamo koje su to loše poslovne i životne navike koje se vašem šefu neće dopasti, i koje vas čine manje produktivnim tokom radnog dana.

Previše surfovanja za vreme posla

Dostupnost interneta na poslu je istovremeno i prednost i mana, jer nas i nesvesno privlači da odgovore na sva pitanja koja nam prođu kroz glavu pretražimo na internetu. Takođe, u svakom trenutku nas može privući neka vest koja nas privatno zanima, i zato bi najbolje bilo da u tim trenucima ono što vas zanima samo bukmarkujete, i ostavite ga za kasnije. Gubljenje vremena na internetu lako vas može neprimetno zaokupirati mnogo više nego što ste to planirali ili mislili.

Prečesto proveravanje imejla (da, to nije pozitivna navika)

Verovali ili ne, proveravanje imejlova na poslu vam može oduzeti čak oko pola sata vremena. Iako vam se ne čini da je to mnogo, u trenucima kada bi trebalo da budete produktivni to je i više nego dovoljno. Zato, dok ste posvećeni nekom važnom zadatku – imejlove stavite na “pauzu”, i posvetite im se tek kada sa zadatkom završite. Verujte nam, tako ćete biti mnogo produktivniji nego da provravate da li vam je stigao novi imejl na svaka dva minuta.

Najteži zadatak ostavljate za kraj

Ovo je životna, a ne samo poslovna navika mnogih od nas. Često najteži zadatak ostavljamo za kraj, jer nam je prividno lakše da ono što nam je teško i što nas “plaši” ostavimo za kasnije, ali to zapravo nije dobra daktika. Pred kraj radnog dana bićemo pod još većim pritiskom, i biće nam potrebno više vremena da uradimo zadatak koji nas čeka. Verujte nam, probijte led ujutru i sve ostalo će vam lakše ići.

Dogovarate preveliki broj sastanaka u jednom danu

Neki sastanci bi jednostavno trebalo da budu imejl. Nije potrebno zakazivati sastanke za svaku sitnicu, jer time ne gubite samo svoje, već i tuđe vreme.

Ne ustajete od stola

Većina savremenih poslova zahteva sedenje za računarom, i mada vam se možda čini da ste najproduktivniji onda kada ne ustanete sa svog radnog mesta ceo dan, to nije istina. Vašem umu i telu je potrebno da napravi makar malu pauzu, ustane i pokrene se, kako bi nastavio da bude produktivniji u ostatku dana.

Wannabe TV

Editors choice