Znate li one situacije kada sedimo na poslu i razmišljamo hoćemo li stići na dogovoreni sastanak sa prijateljima u 17 i 15, ili će nam doći šef sa zahtevom da ostanemo duže, zbog toga što mora nešto hitno da se uradi. Ili, da li će nam se to ostajanje onda računati kao prekovremeni rad? Bilo kako bilo, teško je uskladiti poslovni i životni ritam, ali nije nemoguće. Predlažemo vam kako da ga unapredite.

Ostvarite prijateljstvo na poslu

Vreme koje provedete sa kolegama na poslu, je duže od onog koje provedete sa porodicom. A da ne pričamo sa prijateljima. Zbog toga nije loše da među ljudima sa kojima radite, pronađete svoje srodne duše, pa će vam tako i obavljanje dužnosti biti lakše. Zamislite kao da radite sa najboljim prijateljima, kako bi vam bilo zabavno! Isto tako će vam biti i ako se zbližite sa kolegama.

Ostanite na poslu koliko je potrebno

Radno vreme od 9 do 17 podrazumeva 7,5 sati efektivnog rada, sa pola sata pauze za ručak. Predviđeno je da u tom periodu završimo sve svoje obaveze. Međutim, ponekad to nije tako! Dešava se da ste jako zauzeti, pa morate da ostanete duže. I onda upravo to i uradite. Ostanite samo kada je to zaista potrebno. U svim drugim situacijama, idite kući odmah posle 17 časova.

kancelarija1 Pet načina da unapredite poslovni i životni balans

Comments