Brojne novogodišnje odluke ticale su se sigurno u najvećoj meri velikih uspeha, ciljeva koje želiš da dostigneš, svega onoga što želiš od sebe i od drugih. Međutim, kako vreme izmiče, neki planovi krenu sa realizacijom, neki se prosto zagube, dok neki propadnu zbog samih okolnosti. A onda ume često, kada je karijera u pitanju, da dođe i do onog najgoreg pitanja koje sebi postaviš “da li je vreme da odem odavde?“. Da, svi imamo te trenutke, i u tome nema ničega strašnog, jer jednog dana možemo da podnesemo više nego drugog, jednog manje, pa prosto i emocije nekada ovladaju. Ali kada ovakvo pitanje kreneš sebi da postavljaš svakodnevno, kada kreneš da misliš o davanju otkaza kao jedinom rešenju, onda je vreme za razgovor sa sobom i nekoliko pitanja koji će ti razrešiti dilemu.

Da li sam u potpunosti spreman?

Dobra priprema je potrebna za sve, za svaki delić našeg života i delovanja, jer jedino tako uspevamo da sve izvedemo kako je potrebno i tako da budemo zadovoljni samim rezultatom na kraju. U idealnom svetu bi bilo lako otići sa jednog mesta na drugo, međutim, u stvarnom je nešto drugačiji princip. Imaćeš prepreke do otkaza, nekad i prepreke da dođeš do drugog, zbog čega sve treba razmotriti. Da li si spreman na promenu u vidu odlaska na novi posao, jer ne prijaju promene svima isto, da li si spreman da neki period budeš bez posla i prihoda, da li možeš ceo taj proces da preživiš normalno, bez nervoze i stresa, da li si spreman da opet negde kreneš sve iz samog početka?!

posao 1 Pitanja koja treba sebi da postaviš pre nego napustiš posao

Da li sam ja u pravu?

Pred jednu ovako veliku i važnu odluku mora da se nađe mnogo manjih, te mnogo razmišljanja i promišljanja. Najbitnije je u stvari realno sagledati situaciju, zbog čega se sve dešava šta se dešava i ko je u stvari u pravu. Otkaz se ne daje iz hira, jer te je neko iznervirao, izbacio iz koloseka normalnog funkcionisanja, osim ako se sve to ne pretvara u zlostavljanje, za koje opet ima drugih rešenja. Ako je otkaz razlog da od nečega pobegneš onda nisi u pravu, a ako ga iniciraju nepoštovanje, “gaženje” u najrazličitijem smislu te reči, sklanjanje u stranu i slično, onda si verovatno kada kažeš da je vreme da ideš dalje.

Comments